OVOG VIKENDA U ZABOČKOM “REGENERATORU” ODRŽAVA SE HGF ZAGORJE SUPRA OMNIA, A U PETAK ĆE BITI PREDSTAVLJEN I ZANIMLJIV PROJEKT, VRIJEDAN OKO 25 MILIJUNA KUNA

Budući centar urbane kulture koji se planira izgraditi u Zaboku, imat će pozornicu, hostel, kino, svirane, studio, društvene prostorije…

Objavljeno: 15.05.2018. JJ

Ovog petka s početkom u 21 sat u ZCUK-u “Regenerator” u Zaboku održat će se javna prezentacija projekta izgradnje centra urbane kulture. Centar će činiti tri samostojeća objekta s trgom, na kojem će biti stalno natkrivena pozornica. Vrijednost projekta je oko 25 milijuna kuna, a Grad Zabok je ishodio građevinsku dozvolu. Taj će prostor biti namijenjen i za kreativni inkubator, a u njegovom sastavu bit će hostel, malo boutique kino, društvene prostorije, koncertni prostor, svirane, studio i uredske prostorije.

Partneri Gradu Zaboku na projektu su udruge Regenerator, HGF, Mraz, Mreža udruga Zagor i Gokul. Prezentaciju projekta održat će arhitekt Tomislav Vreš i gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek.

Revijalni karakter

Ovog se vikenda u “Regeneratoru” održava i HGF Zagorje Supra Omnia, glazbeni festival revijalnog karaktera, usmjeren na razvoj zagorske urbane scene i dostupan glazbenicima i umjetnicima s područja Krapinsko – zagorske županije.
Glazbeni program odvijat će se paralelno na dvije lokacije, u ZCUK-u “Regenerator” i Ljetnoj pozornici Polanović u Zaboku. U petak u “Regeneratoru” nastupaju Greed Breed, NPK – H, Zadruga & Krešo Oremuš i DJ Luccas Wehali, a na Ljetnoj pozornici Polanović, Marija i Marijana, Viktorija Šakoronja i K-15.

Finale 30. svibnja

U subotu pak u “Regeneratoru” nastupaju Flying Rabbit, Nezbit, Thee Larche, Noxin i gosti te Ganja $iljo, a na Ljetnoj pozornici The Lost, Jurica Vugrek i United Colors of Tartan. Cijena dnevne ulaznice je 20 kuna.
Program HGF-a nastavlja se 30. svibnja, kada je na rasporedu finale i Classic večer, a svečana dodjela nagrada, uz nastupe TBF-a, Like Kolorado i drugih, održat će se 1. lipnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba