ODRŽAN 12. KRIŽNI PUT U SJEĆANJE NA ŽRTVE KRIŽNOG PUTA NAKON DRUGOG SVJETSKOG RATA

Oko 180 hodočasnika, unatoč kiši i hladnoći, prošlo “Stopama pobijenih” u Maceljskoj šumi

Objavljeno: 20.03.2018. zagorjeinternational

Proteklog je vikenda održan tradicionalni, 12. po redu križni put “Stopama pobijenih”, u sjećanje na sve žrtve stradale na Križnom putu nakon Drugog svjetskog rata.
Križni put je započeo u 9 sati, simbolično na željezničkoj stanici, a dalje se odvijao po ruti po kojoj su odvođeni tadašnji zarobljenici do stratišta u Maceljskoj gori. Završetak je bio kod spomen crkve u Maclju, pored koje je izgrađena najveća grobnica u Republici Hrvatskoj.
Nakon križnog puta, proslavljena je sveta misa u sjećanje na sve žrtve Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata, koju je predvodio domaći župnik. Na križnom putu je bilo, usprkos izrazito kišovitom vremenu, oko 180 hodočasnika, župljana župe Đurmanec, hrvatskih branitelja, članova udruge “Macelj-1945”, članova udruge “Hrvatsko žrtvoslovno društvo” i članova društva Hrvatski katolički muževi Đurmanec, kao suorganizatora ovog događaja.
– Zahvaljujem svim hodočasnicima u ime Društva Hrvatskih katoličkih muževa Đurmanec – rekao je Mladen Ptičar, predsjednik DHKM-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba