PREDSJEDNICA RH KOLINDA GRABAR – KITAROVIĆ SE U KRAPINSKIM TOPLICAMA SUSRELA SA ZAGORSKIM TURISTIČKIM DJELATNICIMA, TE POSJETILA SPECIJALNU BOLNICU I CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

“Zagorje ima toliko bisera i idealno je za razvoj kontinentalnog i zdravstvenog turizma tijekom cijele godine”

Objavljeno: 25.01.2018. Jelena Jazbec

U poslijepodnevnim satima, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović se uputila u Krapinske Toplice. Ondje je posjetila Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju i susrela se sa zagorskim turističkim djelatnicima. O Specijalnoj bolnici govorila je ravnateljica Željka Žnidarić, a Općinu Krapinske Toplice je predstavio načelnik Ernest Svažić, posebno istaknuvši važna strana ulaganja koja predstoje u svrhu još boljeg razvoja turizma na tom području – rusko ulaganje u izgradnju Heli centra te kinesko ulaganje u Hotel Toplice. Svažić je dodao kako je najveći problem u općini trenutno nedostatak smještajnih kapaciteta, dok je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao kako se nada da će Krapinsko – zagorska županija postati najjača destinacija zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj.
Predsjednica je istaknula kako joj je drago što ima priliku upoznati turistički potencijal Hrvatskog zagorja.

Geotermalne vode

– Potencijali Hrvatske za kontinentalni i zdravstveni turizam iznimno su veliki. Imamo puno geotermalnih voda, njihova temperatura je takva da se mogu iskorištavati i za proizvodnju energije, no, zapravo su bolji za zdravstvene svrhe, a pogotovo ovdje u Hrvatskom zagorju, imate toliko bisera i jedan od najjednostavnijih načina, kada govorimo o produžetku turističke sezone u Hrvatskoj, jest upravo ulaganje u kontinentalni i zdravstveni turizam. Posebno mi je drago čuti interes za strana ulaganja, iako, naravno, prije svega pozdravljamo domaća ulaganja. Želim vam puno uspjeha i veselim da ću jednoga dana možda i ja naći vremena i doći ovamo te uživati u Krapinskim Toplicama, ali i svim drugim turističkim draguljima koje sam imala prilike vidjeti u ova dva dana u Krapinsko – zagorskoj županiji – rekla je predsjednica Grabar – Kitarović, koja je posjetila i Centar za odgoj i obrazovanje, razgovarala i družila se s polaznicima, a zatim se uputila u posjet Vodenom parku Aquae Vivae, gdje je poprilično iznenadila kupače, koji su se razveselili mogućnosti da uhvate pokoju fotografiju s predsjednicom.

Potpisivanje ugovora

Kolindu Grabar – Kitarović danas još očekuje posjet krapinskim poduzećima Kotka i Presečki grupa, Domu za starije i nemoćne “Sveti Nikola” i samostanu franjevaca Provincije sv. Ćirila i Metoda.
Sutra će predsjednica u Spomen parku u Gornjoj Stubici odati počast poginulom vojnom pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Rudolfu Perešinu te prisustvovati potpisivanju ugovora o sufinanciranju izgradnje Spomen–kuće Rudolfa Perešina. Nakon posjeta tvrtki “Frassinox Božić” d.o.o., u Donjoj Stubici posjetit će Srednju školu Bedekovčina gdje će, zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak, profesorima i učenicima, razgovarati na temu strukovnog obrazovanja i centara kompetentnosti.
Istog dana, predsjednica Grabar-Kitarović će u Mariji Bistrici održati sastanak s predstavnicima OPG-ova te posjetiti Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, a na kraju boravka u KZŽ posjetit će općine Konjščina i Mihovljan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba