DONOSIMO NAJNOVIJE DETALJE I FOTOGRAFIJE POŽARA U OROSLAVSKOM PODUZEĆU “AQUAFILCRO”

ŠTETA VELIKIH RAZMJERA: Izgorjelo skladište sa sirovinama i gotovim proizvodima koji se izvoze u cijeli svijet

Objavljeno: 25.01.2018. Jelena Jazbec

U skladištu oroslavskog poduzeća AquafilCRO jutros oko 5 sati izbio je požar. Kako doznajemo od vatrogasaca, radilo se o požaru velikih razmjera, pa će sukladno tome i šteta zasigurno biti velika, no, dobra je vijest da je požar pod nadzorom pa je trenutno u tijeku raščišćavanje.
U gašenju požara sudjelovali su pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok, dislokacija Marija Bistrica i Klanjec, JVP Krapina, DVD Oroslavje, Stubička Slatina, Zabok i Strmec Stubički.

Sintetička vlakna

Od jutra je s vatrogascima na terenu i oroslavski gradonačelnik Emil Gredičak.
– Požar je pod nadzorom, no zapalio se takav materijal kojemu treba dugo da se do kraja ugasi vatra. Mislim da strojevi nisu zahvaćeni, nego samo veliko skladište sa sirovinom i gotovim proizvodima. Radi se o sintetičkim vlaknima. To je inače jako veliko skladište u kojem se skladištila roba koja se izvozi u cijeli svijet. Naravno, još nije napravljena procjena štete, no ona je zasigurno velika. Trenutno nam je glavni cilj stvoriti sve uvjete da proizvodnja čim prije krene, da poduzeće ne iskoči iz svoje uobičajene kolotečine. Jer sirovina trenutno nema, one su izgorjele, ali u kratkom razgovoru s direktorom smo dogovorili da bi proizvodnja mogla krenuti kroz nekoliko dana – otkrio nam je gradonačelnik Gredičak.
Razgovarali smo i sa Sašom Mumilovićem, financijskim direktorom i članom Uprave, koji je rekao kako je tek stigao na teren pa ne može komentirati razmjere požara.
Inače, radnici koji su odrađivali noćnu smjenu bili su poduzeću u vrijeme izbijanja požara, što je, kaže Mumilović, sreća, jer bi u suprotnom požar vjerojatno poprimio još veće razmjere. Kako doznajemo od Policijske uprave krapinsko – zagorske, svi detalji u uzroku požara i procjeni štete bit će poznati sutra, kada će se obaviti očevid.

2,5 milijuna eura

AquafilCRO osnovan je 2001. godine, zapošljava 300-tinjak ljudi i ostvaruje godišnji promet od preko 300 milijuna kuna, a bavi se preradom i doradom poliamidnih vlakana. Svi gotovi proizvodi se izvoze i plasiraju preko distributerske mreže grupe Aquafil. Naime, AqufilCRO dio je talijanske grupacije koja svoje podružnice, osim u Hrvatskoj, ima i u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Kini i Tajlandu. Prošle godine, Društvo je investiralo 2,5 milijuna eura za kupnju novih strojeva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba