PREDSJEDNICA RH KOLINDA GRABAR – KITAROVIĆ OBIŠLA POŽARIŠTE SKLADIŠTA PODUZEĆA “AQUAFILCRO” U OROSLAVJU I POHVALILA ZAGORSKE VATROGASCE

“Hrabri vatrogasci su, kao i uvijek, obavili sjajan posao – proizvodnja će se normalizirati za nekoliko dana”

Objavljeno: 25.01.2018. Jelena Jazbec

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović obišla je požarište u Oroslavju. Podsjećamo, jutros oko pet sati se zapalilo skladište poduzeća AquafilCRO, u kojem su izgorjele sirovine i čitava zaliha gotovih proizvoda spremnih za izvoz. Šteta je velika, a predsjednica je, u pratnji krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara i oroslavskog gradonačelnika Emila Gredičaka, obišla požarište i razgovarala s vatrogascima koji trenutno raščišćavaju teren.

Solidarnost na djelu

– Izgorjelo je samo skladište, ne i proizvodni pogoni, strojevi su ostali netaknuti. Radnici će se već danas poslijepodne početi vraćati na posao, a proizvodnja će se normalizirati za tri do četiri dana. Ova brza i hrabra intervencija vatrogasaca spasila je da se požar ne proširi dalje. Vatrogasci su obavili sjajan posao, kao i uvijek. Od vlasnika i upravitelja čujem da je ovdje solidarnost na djelu, da su im drugi iz Hrvatskog zagorja već ponudili skladišni prostor dok se ne snađu. Naravno, i Upravi i radnicima ovo je bio šok, no, nadam se da će se kroz tri – četiri dana sve normalizirati i da će radnici opet raditi u normalnim uvjetima – rekla je predsjednica.
Saša Muminović, financijski direktor i član Uprave, ističe kako je najvažnije da nitko od djelatnika nije ozlijeđen.
– Ono što nas je obradovalo u ovoj nesreći, jest da su naši sustavi funkcionirali i da se požar nije proširio na pogon. Sve što je bilo u skladištu je uništeno, no već smo poduzeli korake da dobijemo vanjska skladišta i u narednih nekoliko dana očekujemo da ćemo normalizirati proizvodnju, barem jedan dio. Imamo pomoć Grada Oroslavja, Krapinsko – zagorske županije, naših poslovnih partnera, tako da, nastavljamo dalje. Očevid će biti sutra i tada ćemo znati uzrok – ističe Muminović.

Dolazi ministar

Predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović svoj je trodnevni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji započela jučer. Jutros je položila vijenac i zapalila svijeće ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, a također se upisala i u knjigu sjećanja te razgledala kuću. Nakon toga, posjetila je poduzeće Predionica u Klanjcu, a zatim je cvijeće položila i pokraj spomenika “Lijepoj našoj” u Zelenjaku. Iako je bilo planirano da će se iz Zelenjaka uputiti u Hum na Sutli, na sastanak s gospodarstvenicima i obrtnicima Krapinsko – zagorske županije, otišla je nakon obilaska požarišta u Oroslavju. U Krapini će predsjednica nazočiti potpisivanju ugovora o darivanju državne imovine KZŽ, koji će potpisati ministar državne imovine Goran Marić i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, a obići će i krapinska poduzeća “Kotka” d.d. i “Presečki grupa” d.o.o. Predsjednica će posjetiti i općinu Krapinske Toplice, gdje će obići Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju i razgovarati s turističkim djelatnicima, posjetiti Centar za odgoj i obrazovanje te obići vodeni park Aquae Vivae. Na kraju drugog dana boravka u KZŽ, u Krapini će posjetiti Dom za starije i nemoćne “Sveti Nikola” i samostan franjevaca Provincije sv. Ćirila i Metoda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba