SAV NOVAC ULOŽIT ĆE SE U LOVIŠTA

Županijskom lovačkom savezu i lovačkim društvima iz Velikog Trgovišća, Marije Bistrice i Đurmanca dodijeljeno više od 153 tisuće kuna

Objavljeno: 07.12.2017. JJ

U prostorijama Krapinsko – zagorske županije župan Željko Kolar je dodijelio potpore za unapređenje lovstva Lovačkom savezu KZŽ i još trima lovačkim društvima s područja županije.
Dodijeljeno je ukupno 153.220 kuna. Lovački savez KZŽ dobio je 101.540 kuna, Lovačko društvo “Lisica” iz Velikog Trgovišća 11.005 kuna, Lovačko društvo “Fazan” Marija Bistrica 10.675 kuna i Lovačko društvo “Macelj” iz Đurmanca 30 tisuća kuna.

Produženje zakupa

– U ime županijskog Lovačkog saveza ja se zahvaljujem na onome što ste učinili i u ovoj godini i niz prethodnih godina, od potpisivanja ugovora o produženju zakupa lovišta na deset godina, pa do svih drugih stvari koje smo ove godine pokušavali zajednički rješavati, a naposlijetku su tu i ove subvencije. Prema pravilniku, sav novac koji dobijemo ulažemo dalje u lovišta da bismo održali ili barem malo poboljšali onaj dio faune koja je jako ugrožena na našem području – istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora Ivica Halapir, predsjednik Lovačkog saveza Krapinsko – zagorske županije.

Štete u prometu

Župan Kolar je prisutnim lovcima čestitao i zahvalio na dosadašnjem radu.
– Državna uprava i Ministarstvo nisu imali primjedbi na rad naših društava i zato smo mi mogli produžiti koncesije za desetak godina. Naravno da nama ne pada na pamet kao nekim drugim županijama da zadržavamo lovozakupninu u državnom proračunu, nego upravo obrnuto, u dogovoru s lovačkim društvima vraćamo sve natrag društvima i Savezu, upravo iz razloga koji je spomenuo predsjednik – rekao je Kolar, dodavši i kako se nada skorašnjoj promjeni zakona o osiguranju od štete koju divljač uzrokuje u prometu, jer neke osiguravajuće kuće više ne žele pokrivati lovačka društva.
Prilikom potpisivanja ugovora, Mirko Horvat, predsjednik Lovačkog društva “Macelj”, je županu Kolaru uručio zahvalnicu za izmjenu pravilnika o načinu korištenja sredstva ostvarenih od lovozakupnine za razdoblje 2016. – 2026.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba