PROSLAVLJEN DAN OPĆINE NOVI GOLUBOVEC

“U tijeku su pregovori za pokretanje vojne proizvodnje u bivšoj Prvomajskoj, kao i za otvaranje punionice vode”

Objavljeno: 05.12.2017. JJ

Tradicionalno uz blagdan sv. Barbare, Novi Golubovec je proslavio Dan općine. Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je načelnik Boris Tušek rekao kako je po 20. puta za govornicom u ulozi načelnika. Od investicija koje nisu iz općinskog proračuna, izdvojio je uređenje državne ceste D29, istaknuvši pomoć saborskog zastupnika Žarka Tušeka.
– Za sada je uređeno nešto više od dva kilometra ceste, ostatak je u projektiranju i na proljeće kreće dovršetak, do granice s Mihovljanom. Iduće godine očekuje se i rekonstrukciju ceste D35, u podnožju Veternice, prema granici s Varaždinskom županijom – istaknuo je načelnik.
Završena je i odvodnja na županijskoj cesti kod škole, prema Kresonjima, gdje je ŽUC Krapinsko-zagorske županije sanirao i veliko klizište, a kod škole je, uz pomoć Krapinsko – zagorske županije, obnovljeno školsko igralište. Općina je iz vlastitih sredstava, u iznosu od oko 800 tisuća kuna, te uz pomoć državnih fondova, uredila nerazvrstane ceste, dva veća klizišta, javnu rasvjetu, a priprema se i obnova Društvenog doma. Dodao je kako su u tijeku pregovori da se pokrene vojna proizvodnja u bivšoj Prvomajskoj, gdje bi se za početak zaposlilo 30 do 40 ljudi, te kako se i dalje pregovara za otvaranje punionice vode, no probleme stvaraju pojedini građani Lobora i Starog Golubovca, koji osporavaju gradnju cjevovoda. Dan općine čestitali su predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, u ime zagorskih načelnika i gradonačelnika te saborski zastupnik Žarko Tušek, a nazočio je i počasni građanin Novog Golubovca, Ivan Jarnjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba