U Vukovaru održan IV. Kongres muzealaca Hrvatske

Više od 130 muzealaca iz 30 gradova Hrvatske i inozemstva raspravljalo o muzejskim fundusima i strategiji razvoja muzeja

Objavljeno: 22.10.2017. AB

Hrvatsko muzejsko društvo organiziralo je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, u Gradskom muzeju Vukovar, IV. Kongres muzealaca Hrvatske. Ove godine za kongres u Vukovaru bilo je prijavljeno 130 sudionika iz 30 gradova Hrvatske i inozemstva, a tema su bili muzejski fundusi.

Kongres je svečano otvoren uz pozdravne govore ravnateljice Gradskog muzeja Vukovar Ruže Marić, predsjednice Hrvatskog muzejskog društva Vlaste Krklec, dogradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka, višeg savjetnika za kulturu i sport Vukovarsko – srijemske županije Grge Krajine te državnog tajnika Ministarstva kulture, Ivice Poljičaka.

– Također su bile zanimljive i teme iz područja zaštite građe i muzejske dokumentacije, muzejske edukacije, međumuzejske i međunarodne suradnje, izložbene djelatnosti i novih stalnih postava, marketinga i promotivnih aktivnosti muzeja, te upravljanja muzejima i njihovoj strategiji razvoja. Održan je i Okrugli stol na temu “Manifestacije u muzejima”, kao i stručna ekskurzija, razgledom Muzeja vučedolske kulture i lokaliteta Vučedol te Muzeja grada Iloka i Parka prirode Kopački rit – rekla je predsjednica HMD-a Vlasta Krklec, koja je u ime Organizacijskog odbora kongresa izrazila veliko zadovoljstvo odazivom, ali i uspješnošću muzejskog skupa te se zahvalila svim sudionicima kongresa, domaćinima, pokrovitelju, sponzorima i partnerima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba