U Bruxellesu se od 9. do 12. listopada održava Europski tjedan regija i gradova, kao platforma za razmjenu iskustava i dobrih praksi među lokalnim i regionalnim akterima te raspravu o kohezijskoj politici Europske unije.
Izaslanstvo Krapinsko – zagorske županije predvodila je zamjenica župana Jasna Petek, a bile su tu i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić, Draženka Grah i Ivana Šalković, savjetnice iz Zagorske razvojne agencije. U okviru radionice na temu “Važnosti transnacionalnih mreža u kontekstu promjena u regijama”, predstavljen je projekt obnove dvorca Bračak u Energetski centar Bračak. Ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske te ujedno i predsjednik mreže FEDERANE Julije Domac, govorio je o važnosti te transnacionalne mreže regija i energetskih agencija za projekte realizirane u regijama sjeverozapadne Hrvatske, dok je Sanja Mihovilić predstavila projekt Energetskog centra Bračak.
Da su događanja u okviru Europskog tjedna regija i gradova dobra prilika za predstavljanje projekata, umrežavanje i povezivanje s budućim partnerima, pokazale su i radionice o strateškom planiranju u regiji, primjerima dobre prakse u jačanju digitalnih vještina za povećanje zapošljivosti mladih te mjerama srebrne ekonomije kao alternativi budućnosti u kontekstu starenja stanovništva. Europski tjedan regija i gradova okupio je 5600 sudionika iz cijele Europe na oko 100 radionica, rasprava, izložbi i događanja namijenjenih umrežavanju na temu razvoja regija i gradova.