DJEČJI TJEDAN U DJEČJEM VRTIĆU “CVRKUTIĆ” U OROSLAVJU

Održana modna revija i dječji disco, a mališane je obišao i gradonačelnik

Objavljeno: 09.10.2017. JJ

Ove je godine Dječji tjedan u Dječjem vrtiću “Cvrkutić” u Oroslavju obilježen posebno veselo. Odgajateljice su osmislile aktivnosti za cijeli tjedan, a djeca su se posebno veselila sudjelovanju na drugoj modnoj reviji u organizaciji Turističke zajednice grada Oroslavja. Poseban doživljaj bio je i dječji disco, koji je organiziran u vrtiću. U petak je mališane posjetio i gradonačelnik Emil Gredičak, koji im je donio poklone. Djeca su mu zahvalila otpjevavši vrtićku himnu, koju je napisao i skladao sam gradonačelnik, te pjesmom “Sretan rođendan”, s obzirom na to da je gradonačelnik taj dan imao rođendan.



DJEČJI TJEDAN OBILJEŽEN I U ZABOKU

Starinske igre, filmske projekcije, radionica i igraonica

Dječji tjedan obilježen je i u Zaboku, gdje je aktivnosti organiziralo Društvo Naša djeca Zabok, i to pod motom “Ljubav djeci prije svega”. Dječji tjedan u Zaboku otvoren je starinskim igrama na Trgu Ksavera Šandora Đalskog. U prepunoj kino dvorani u Zaboku prikazan je dio programa sa šestog KIKI festivala te pobjednički animirani film “Ježeva kuća”, u kojem su mališani iz Dječjeg vrtića “Zipkica” te učenice i učenici područnih škola Martinišće i Špičkovina, posebno uživali.
Članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok su posjetili gradonačelnika Ivana Hanžeka i zamjenicu Valentinu Đurek te im ispričali sve o projektima i aktivnostima koje provode, postavili neka aktualna pitanja te predložili što bi još trebalo poboljšati u gradu Zaboku. U sklopu projekta “Mala početnica medijske pismenosti” organizirana je radionica “Predrasude nisu fora, njih svatko riješiti se mora” Zabočki mališani, dječji zbor DND-a Zabok, nastupili su i na Zlatnoj jeseni zabočkoj, s izvedbom nekoliko prigodnih pjesama: “Jaglac”, “Molba gljive muhare”, “Kad biljke skupa rade”, “Čaj” i “Kraljica jabuka”. U Dječjem je tjednu s radom započela igraonica “Kutić slikovnica” DND-a Zabok koja okuplja djecu od tri do šest godina koja ne idu u vrtić. Također je organizirana edukacija za volontere i volonterke Srednje škole Zabok i Škole za umjetnost, dizajn grafiku i odjeću Zabok koji se žele uključiti i pomagati u igraonici „Kutić slikovnica“ DND-a Zabok. Dječji tjedan u Zaboku uspješno je realiziran zahvaljujući brojnim volonterima i volonterkama DND-a.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba