Na području Krapinsko – zagorske županije pokrenut je projekt “Moj okoliš, moja budućnost!”. Višegodišnja suradnja udruge Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) iz Zagreba i Osnovne škole Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog dovela je do obostrane želje da se cjelovito pristupi temi edukacije učenika o održivom razvoju, zaštiti okoliša i klimatskim promjenama te da se proaktivno djeluje na poticanje volonterskog angažmana učenika na tim temama. Ciljevi projekta su: razviti program školskog volontiranja za okoliš, klimu i održivi razvoj, educirati djelatnike udruga, škola i drugih javnih ustanova za rad s volonterima te povećati broj djece i mladih koji volontiraju.
Kao svoju prvu projektnu aktivnost, “Moj okoliš, moja budućnost!”, organizirat će trodnevni seminar “Volontiranje u radu s djecom i mladima i menadžment volontera” za sudionike s područja Krapinsko – zagorske županije. Seminar će se odvijati u organizaciji Foruma za slobodu odgoja, od 2. do 4. listopada 2017. Tijekom provedbe projekta, organizirat će se niz aktivnosti kojima će se promicati razvoj volontiranja, od čega se ističe desetak volonterskih akcija koje će se provesti na području Krapinsko – zagorske županije.
Projekt “Moj okoliš, moja budućnost!” financira se iz Europskog socijalnog fonda, kroz Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali”, a vrijedan je više od 1,1 milijun kuna. S provedbom je započeo u kolovozu 2017., a završava u srpnju 2019. godine.