PROBLEM NEDOSTATKA VODE NA PODRUČJU GORNJE STUBICE

Predstavnici Općine i lokalnih vodovoda s direktorom razgovarali o mogućnosti priključenja na Zagorski vodovod

Objavljeno: 14.09.2017. JJ

U Gornjoj Stubici održan je sastanak načelnika i zamjenika načelnika Gornje Stubice Jasmina Krizmanića i Vladimira Škvorca te direktora Zagorskog vodovoda d.o.o. Maria Mihovilića s predstavnicima lokalnih vodovoda s područja općine Gornja Stubica. Tema sastanka odnosila se na problem lokalnih vodovoda – nedostatak vode uslijed ovogodišnje suše. Naime, izvorišta imaju smanjen dotok vode ili su presušila zbog čega lokalni vodovodi nemaju dovoljno vode za isporuku svojim korisnicima. Razgovaralo se i o mogućnosti prijenosa i spajanja lokalnih vodovoda na sustav Zagorskog vodovoda d.o.o.
Zaključak je da će lokalni vodovodi održati sastanke i skupštine svojih vodovodnih odbora na kojima će raspraviti problem vodoopskrbe i nedostatka vode na svom području, kao i mogućnost donošenja odluke da se pojedini lokalni vodovodi priključe na sustav javne vodoopskrbe tj. na Zagorski vodovod d.o.o. Nakon održanih sastanaka i donošenja odgovarajućih odluka, o tome će izvijestiti Općinu Gornja Stubica.
Sastanku su nazočili i Kristina Rafaj, vijećnica u Županijskoj skupštini te Ivan Bigec, potpredsjednik Općinskog vijeća Gornje Stubice.



POVEĆANA SIGURNOST SUDIONIKA U PROMETU, POSEBICE UČENIKA OŠ MATIJE GUPCA

U Gornjoj Stubici, uz kompleks bivše tvornice Dona, postavljen novi mjerač brzine

Na županijskoj cesti ŽC 2224 Gornja Stubica – Sveti Matej, neposredno uz kompleks bivše tvornice Dona, na inicijativu Općine Gornja Stubica, Županijska uprava za ceste postavila je novi mjerač brzine. Postavljanje mjerača brzine važno je zbog sigurnosti sudionika u prometu, posebno djece, s obzirom na to da je počela nova školska godina, a velik broj pješaka prolazi nogostupom. U blizini je, naime, Osnovna škola Matije Gupca te željeznička stanica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba