“ZAGORSKE SU DEKLE FAJNE”

VIDEO: Pogledajte kako je izgledala proslava desetog rođendana Vokalne skupine “Kirjales”

Objavljeno: 25.08.2017. Jelena Jazbec

Vokalna skupina “Kirjales” proslavila je desetu obljetnicu svoga djelovanja. Veliki rođendanski koncert održan je na Trgu hrvatske kraljice Jelene, u sklopu Tjedna kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju. Uz Kirjalesice, nastupili su i njihovi dragi gosti – Tanja Mršić, Elvira Voća, Ronald Braus, Bojan Jambrošić, Barbara Othman i Nina Kraljić. Djevojkama je na samom početku čestitao i načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos, koji im je uručio cvijeće i novčani poklon Općine Sveti Križ Začretje.

Album “Spomenek”

– Deset godina je, kada se pogleda unazad, dosta vremena. Naš rad obilježile su naše pjesme, naš autorski CD, na koji smo veoma ponosne, nazvan “Spomenek”, a “Spomenek” je i pjesma koju smo prvi puta otpjevale na festivalu “Pjesma i tambura”, i kao debitantice pobijedile, osvojivši prvu nagradu žirija i publike. To nam je bio veliki poticaj za daljnji rad. Album “Spomenek” bio je i nominiran za Porina u kategoriji albuma folklorne glazbe i to nam je nekako najveći uspjeh – rekla je Đurđica Loina, jedna od osnivačica “Kirjalesa”.

Pjevale srcem i dušom

Uspjehom koncerta djevojke su bile oduševljene.
– Dojmovi se još nisu slegli. Jako smo sretne, okupilo se mnogo publike koja nas podržava, zadovoljne smo i nastupima naših prijatelja izvođača, koji su upotpunili naš program. Uživale smo maksimalno, dale smo sve od sebe, pjevale smo srcem i dušom za naše prijatelje i publiku – zaključila je Đurđica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba