U DONJOJ PLEMENŠĆINI UREĐEN JE OBJEKT U KOJEM MOŽE ISTOVREMENO BORAVITI 85 LJUDI

Zagrebačke mažoretkinje svoju bazu za pripreme imat će u Zagorju

Objavljeno: 23.08.2017. JJ

Zagrebačke mažoretkinje svoju bazu za pripreme imat će u Zagorju, na adresi Donja Plemenšćina 41 u Pregradi. Svečano otvorenje baze koja će istovremeno moći primiti 85 mažoretkinja održat će se u subotu u 12 sati. Prostor će ujedno biti i centar za edukaciju, sastanke i međunarodne projekte Hrvatskog mažoret saveza i Europske mažoret asocijacije. U uređenje baze uloženo je 105 tisuća kuna i preko 1100 radnih sati, a izgradnju je pomogla i lokalna zajednica. Sve je počelo kada je direktor Zagrebačkih mažoretkinja Alen Šćuric odlučio svoj prostor u Donjoj Plemenšćini, koji je naslijedio, potpuno besplatno prepustiti na korištenje Zagrebačkim mažoretkinjama.

Volonterski rad

– Od kada sam na proljeće donio ovu odluku, baza je doslovce postala živi dokaz uzrečice “kad se male ruke slože”, jer je na obnovi objekata volonterski radilo više desetaka roditelja, mažoretkinja i trenera koji su odradili preko 1100 radnih sati. Veći dio uloženog novca osigurali su sponzori – Sokol Marić, Salon Bankarske Opreme, Hrvatska vojska, Policija i Poslovnica “Nazor” Zagrebačkog holdinga. Nekad derutni prostor tako je postao vrlo ugodan i funkcionalan prostor za kvalitetne pripreme i team – buildinge Zagrebačkih mažoretkinja, Hrvatskog mažoret saveza, Europske mažoret asocijacije, Drum-linea (bubnjara) Zagrebačkih mažoretkinja te Puhaćeg orkestra Mrzlo Polje iz Velikog Trgovišća, koji je službeni orkestar Zagrebačkih mažoretkinja – doznajemo od Šćurica.
Baza ima jednu dvokrevetnu spavaonicu, četiri manje spavaonice (6-8 kreveta), tri veće spavaonice (10-24 kreveta), četiri WC-a i kupaonice, veliki dnevni boravak, kuhinju, dvije terase, sjenicu za objedovanje 20 osoba i jednu manju sjenicu, alatnicu, skladište, rekreativni prostor i park te parkiralište za 20 automobila ili dva autobusa.

Pokrenuli lokalnu zajednicu

– Donja Plemenšćina kraj je koji je potpuno zamro. Sve kuće u okolici su ili napuštene ili u njima živi vrlo stari žitelji. Već sada pokrenuli smo lokalnu zajednicu, angažiranjem stanovništva na izgradnji i održavanju, te velikim nabavkama u lokalnim trgovinama i ugostiteljskim objektima. Sudjelovali smo i u sredstvima za asfaltiranje dijela puta do baze. Oživljavanjem baze svakako će se još više pomoći lokalnoj zajednici i bitno pridonijeti revitalizaciji ovog napuštenog kraja. Bit će ovo i prilika da Zagrebačke mažoretkinje aktivnije sudjeluju u aktivnostima grada Pregrade i Hrvatskog Zagorja – dodaje Šćuric.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba