JOŠ JEDNA ŠANSA: Župan Željko Kolar i vlasnik Koncerna Sunce održali sastanak na temu najvećeg turističkog projekta u Zagorju, za koji je prvi ugovor potpisan još 2008., a prvi aneks 2014. godine

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO: Andabak želi završiti projekt Stubaki

Objavljeno: 22.08.2017. Alen Brodar

Sada već davne 2008. godine, Koncern Sunce, na čelu s Jakom Andabakom, sklopio je ugovor o javno – privatnom partnerstvu s Krapinsko – zagorskom županijom o realizaciji najvećeg turističkog projekta u Zagorju, Zdravstveno – turističkog kompleksa Stubaki d.d.
Projekt Stubaki, prema prvim planovima, trebao je biti težak oko 109 milijuna eura, obuhvaćati tri hotela – Grand hotel s pet zvjezdica te Maksimilijan i Stubaki, svaki hotel s po četiri zvjezdice, Aqua park, Wellness kompleks, Eko-etno selo te u drugoj fazi – Specijalnu bolnicu. Cijeli kompleks povezivala bi prometnica s biciklističkom i pješačkom stazom te parkiralištima…

Odškrinuta vrata

No devet godina kasnije, od projekta Stubaki, još ni “S”. Očito, izgubivši nakon toliko godina čekanja i odgađanja strpljenje (jer još je u veljači 2014. godine potpisivan aneks ugovora, kojim se za tri i pol godine produžio već tada debelo premašeni rok izgradnje op.a.), krajem srpnja ove godine, župan Željko Kolar je, prilikom posjeta općini Stubičke Toplice, izjavio – “s projektom Stubaki nije se uspjelo”. Ostavio je pritom doduše još malo “odškrinuta vrata” i dao vremena Andabaku i njegovom Koncernu Sunce, do rujna.
– U rujnu moramo ići ili s novim ugovorom, ili idemo s raskidom ugovora. Godine najveće krize nisu bile vrijeme za investicije, no 2015., 2016. i 2017. godina idealno su vrijeme za ulazak u takav projekt, rekao je tada Kolar, dodajući da postoji novi zainteresirani investitor, koji 50 milijuna eura želi investirati isključivo na područje Stubičkih Toplica.
Kada smo upravo s ovim županovim riječima poslali upit Koncernu Sunce, da nam sami odgovore hoće li konačno krenuti s projektom Stubaki, ili su odustali od njega, evo što su nam odgovorili:
– Ovo je bila izuzetno uzbudljiva godina za Sunce Koncern, u kojoj smo ostvarili iznimno izazovne projekte. Nakon devetomjesečnih, vrlo zahtjevnih radova, u potpunosti je obnovljen legendarni hotel Jadran u Tučepima, u čiju je obnovu uloženo 15 milijuna kuna. To je Bluesunov prvi hotel s 5 zvjezdica. Nadalje, nakon višemjesečnih radova, renoviran je i nadograđen Bluesun hotel Berulia u Brelima. U njegovu obnovu i nadogradnju uloženo je 13 milijuna eura. Istovremeno, u finalnoj smo fazi izgradnje, i to kao prvi hotelski lanac u Hrvatskoj, hotela s 3 zvjezdice za zaposlenike u Zadvarju. Također, u dodatno uređenje Smartline Bluesun hotela Neptun*** u Tučepima uloženo je 500.000 eura, a također je dodatno uređen i Bluesun hotel Alga**** u Tučepima. I zaključno, Bluesun hotel Alan u Starigradu Paklenici, preuređen je i sagrađeni su brojni dodatni sportski sadržaji, a ukupna vrijednost radova premašila je dva milijuna eura. Ove, dosad poslovno najuzbudljivije godine u Bluesunu, bili smo posvećeni razvoju, izgradnji i podizanju kvalitete morskih destinacija, kako bi one spremne i na vrijeme – dočekale sezonu. Nakon svih ovih uspješno izvedenih projekata, u dobroj vjeri se nadamo i nastavku suradnje u projektu Stubaki, koji nam je, uostalom, kao i Županiji – iznimno vrijedan i važan. O svim daljnjim koracima i odlukama vezanim uz njega, bit ćete, kao i svi mediji – promptno obaviješteni – rekli su nam u Koncernu Sunce.

Novi terminski plan

Rujan je pred vratima, i upravo je zato jučer župan Kolar bio na sastanku s Jakom Andabakom, a saznao je nešto više nego što smo mi uspjeli. Ekskluzivno donosimo o čemu su pričali:
– Nismo donijeli nikakav definitivni zaključak, ali gospodin Andabak izjavio je da želi nastaviti projekt, a ja sam ga tražio da napravi prijedlog novog terminskog plana, nakon čega ćemo razgovarati i vidjeti s kakvim će se prijedlogom aneksa ugovora ići prema Županijskoj skupštini – rekao je za Zagorje International župan Kolar.
Andabak tako ima rok od sedam dana, budući da se na sljedećoj sjednici Skupštine mora ići s tom odlukom.
– Mi smo zainteresirani da projekt Stubaki bude završen, a sada čekamo konkretan Andabakov prijedlog da bismo o njemu mogli raspravljati – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba