DAN GRADA ZLATARA

Jedna od zlatarskih ulica od danas nosi ime po “Barunima”

Objavljeno: 27.04.2017. mladenmandic

Grad Zlatar danas obilježava Dan grada, povodom kojeg će jedna od ulica u Zlataru, kraj Vatrogasnog doma, od danas ponijeti i ime Specijalne jedinice policije “Barun”, a gradske djelatnike ujutro smo zatekli kako postavljaju ploču s imenom Baruna, koja će svečano biti otkrivena u 18 sati. Povodom proslave razgovarali smo i gradonačelnikom Stankom Majdakom.

Realizirani projekti

Rekao je kako su od 2013. do 2017. godine vratili ukupno 11,8 milijuna duga od čega 5,8 milijuna duga kredita i 6,8 milijuna kuna prema dobavljačima. Od realiziranih projekata istaknuo je uređenje pet kilometara cesta kroz grad Zlatar, u što je uloženo više od 30 milijuna kuna. Napravljena je i cjelokupna nova komunalna infrastruktura – novi vodovod, fekalna i oborinska odvodnja te plinovod. Hortikulturalno je uređena i lijeva strana Trga slobode te kružni tokovi čija je vrijednost investicije oko 130 tisuća kuna. Rekao je i kako je uloženo milijun kuna u uređenju groblja u Zlataru Donjoj Batini, Belcu i Martinščini, a asfaltirano je i parkiralište na groblju u Donjoj Batini te uređena mrtvačnica u Belcu za što je utrošena 31 tisuće kuna.
– Projekti koji su u tijeku su uređenje Sokolskog doma za što je dosad od Ministarstva kulture dobiveno 6,9 milijuna kuna te sanacija klizišta u Belečkom Završju za što su Hrvatske ceste osigurale milijun kuna. Dogovorena je i sanacija ceste do Doma zdravlja te modernizacija Riječke ulice i Ulice Braće Radić, gdje je predviđena sanacija kolnika te uređenje i izgradnja nogostupa, a vrijednost investicije je preko milijun kuna – rekao je Majdak te nastavio.

Male komunalne akcije

– Od malih komunalnih akcija, predviđeno je i asfaltiranje nerazvrstane ceste Donja Batina – Miceki , Plašči – Petrekovići te popravljanje mostova u Retkovcu, Petruševcu, Donjoj Selnici, Martinščini, Juranščini i Zlataru. Radit će se i na postavljanju javne rasvjete, te na sanaciji divljih odlagališta otpada u Vinogradskoj ulici u Martincima, za što je odobreno oko sto tisuća kuna. Godišnje sufinanciramo i dječji vrtić s oko milijun kuna, a u izgradnju vodovodne mreže uložili smo 1,5 milijuna kuna – zaključio je Majdak.
Inače, nakon otkrivanja ploče s imenom Ulice Baruna, održat će se i središnja svečanost proslave Dana grada.



Dobitnici gradskih priznanja

Uz Dan grada Zlatara Plaketa Grada Zlatara dodijeljena je prof. Josipi Hopek, prof. za doprinos razvoju kulture i promicanje imena Grada Zlatara te dugogodišnji predani rad u području obrazovanja, dr. Josipu Vrljičaku za doprinos razvoju zdravstvene zaštite na području Grada Zlatara, prof. Željki Horvat – Vukelja za dugogodišnji predani rad na organizaciji manifestacije “Dani kajkavske riječi” i promociji kajkavskog kulturnog stvaralaštva mladih te doprinos razvoju kulture u Gradu Zlataru.
Diplome Grada Zlatara dodijeljene su prof. Mari Bago za promicanje imena Grada Zlatara te dugogodišnji predani rad u području obrazovanja, Martinu Bajzeku koji je osvojio treće mjesto na državnom natjecanju iz fizike, a 2015. na međunarodnoj olimpijadi iz fizike, u indijskom gradu Mumbaiju, brončanu medalju, Janku Korparu, dr. med., za doprinos razvitku i ugledu Grada Zlatara u području zdravstvene zaštite, Zdenki Posarić, za doprinos razvitku i ugledu Grada Zlatara u području zdravstvene zaštite i Boženi Dumbović, za doprinos razvitku i ugledu Grada Zlatara u području prometa i uspješno djelovanje u Auto školi Rally i osposobljavanja kandidata za polaganje vozačkoga ispita B kategorije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba