Državno natjecanje

Učenicima Srednje škole Bedekovčina šest prvih, jedno drugo i jedno treće mjesto

Objavljeno: 11.04.2017. mladenmandic

U Srednjoj školi Bedekovčina održano je 22. Državno natjecanje u znanjima i vještinama građenja, graditeljskih i geodetskih škola Hrvatske. Na natjecanju je nastupilo 111 učenika iz 29 srednjih građevinskih i geodetskih škola, sa svojim mentorima, nastavnicima i ravnateljima. Učenici – natjecatelji i njihovi mentori boravili su tri dana u Đačkom domu u sklopu škole.

Deset disciplina

Natjecali su se u disciplinama Arhitektonske konstrukcije, Nosive konstrukcije – građevna mehanika, Geodetski tehničar, AutoCAD, Soboslikar – ličilac, Zidar, Tesar, Rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, Monter suhe gradnje i Keramičar – oblagač. Dok su natjecatelji boravili na svojim radilištima, gosti i mentori natjecanja posjetili su Energetski centar Bračak, primjer jedinstvena centra izvrsnosti i znanja za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije. Učenici iz Bedekovčine postigli su na Državnom natjecanju izvrsne rezultate i bili među prva tri u čak osam disciplina, od čega su šest puta bili prvi. Bedekovčani su osvojili prva mjesta u disciplinama Keramičar – oblagač – Miljenko Frljužec, u disciplini Soboslikar – ličilac, u kojoj je najbolji plasman ostvario Matija Mihelja, najbolji rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima bio je Mateo Mišak, a imali su i najboljeg zidara Juricu Hrdelju, kao i najboljeg tesara Julijana Brlečića. I u disciplini Monter suhe gradnje prvi je bio učenik SŠ Bedekovčina – Marko Vrbanc. U disciplini Nosive konstrukcije – građevna mehanika Martina Berša bila je druga te je tako ostvarila izravan upis na građevinarstvo, Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Nikola Meglić bio je treći u kategoriji AutoCAD. Prema osvojenim disciplinama i poretku svih učenika koji su se natjecali, učenici Srednje škole Bedekovčina bili su daleko najuspješniji na ovom Državnom natjecanju.

Natjecanje i na internetu

Svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima nagrade su podijelili zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, ravnateljica škole Vera Hrvoj te viša savjetnica iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanju odraslih Gordana Paškvan Budiselić. Cijelo natjecanje moglo se pratiti i na internetu, za što se pobrinula Udruga Media talenti, tj. učenici i nastavnici Obrtničke i industrijske graditeljske škole iz Zagreba, a svečanu, završnu večeru pripremili su učenici Srednje škole Zabok, uz prigodnu modnu reviju ŠUDIGO-a iz Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba