Održivi razvoj lokalne zajednice

Za nerazvijene zagorske općine Vlada odobrila 4,2 milijuna kuna

Objavljeno: 25.03.2017. mladenmandic

Krapinsko – zagorskoj županiji odobren je novac za sufinanciranja projekata iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice u 2017. godini u vrijednosti od 4.186.000 kuna. Kako je naglasio saborski zastupnik i predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek, radi se o velikim iznosima za pomoć zagorskim općinama koje pripadaju prvoj i drugoj skupini.

– Ne sjećam se da je u posljednjih nekoliko godina za Zagorje izdvojen toliki novčani iznos. Naše su općine i naši ljudi to zaslužili, a jasno je da Vlada prepoznaje ravnomjeran razvoj svake naše sredine kao jedan od prioriteta svoje politike. Bez toga nema ni očuvanja života u Hrvatskom zagorju – rekao je Tušek.

Inače od ukupno dobivenog novca, za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta na području općine Budinščina odobreno je 850 tisuća kuna, a za područje općine Mihovljan 613 tisuća kuna. Općini Lobor odobreno je 500 tisuća kuna za dva projekta – sanaciju i obnovu ambulante u iznosu od 200 tisuća kuna i sanaciju klizišta na nerazvrstanoj cesti “Štrekica” u vrijednosti od 300 tisuća kuna. Za izgradnju mrtvačnice i pristupnu cestu u općini Petrovsko odobreno je 665 tisuća kuna, a za općinu Gornja Stubica i drugu fazu projekta javne rasvjete – modernizacije uporabive građevine odobreno je 340 tisuća kuna. Općini Desinić je za modernizaciju nerazvrstane općinske ceste Grešna Gorica – Fistrići odobreno 850 tisuća kuna, a općini Zagorska Sela za sanaciju društvenog objekta “Pločko” 368 tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba