SRUŠEN MOST KRAJ KOTKE

Gradonačelnik Gregurović: Napravit će se širi most, s dvije kolničke trake, koji će zadržati izvorni izgled

Objavljeno: 23.03.2017. Jelena Jazbec

Prije nekoliko dana u Krapini u su započeli radovi na poznatom mostu kod Kotke, koji je vapio je za sanacijom. Odlukom gradske vlasti, on je srušen, a na istom će se mjestu izgraditi novi most. Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović otkrio nam je što je dovelo do te odluke.
– S obzirom na to da je prolaz bio jako uzak, a najveći dio prometa koji se odvija kroz centar išao je upravo preko tog mosta, koji je sagrađen prije 100-tinjak godina, kada su prometovala zaprežna kola, kad nije bilo automobila, kada u gradu nije bilo Kotke, ni osnovne škole, kada nije bilo svih onih zgrada koje su gore napravljene, odlučili smo da se osim sanacije, most i proširi, na način da se dobiju dvije kolničke trake, da se dva automobila mogu normalno mimoilaziti, što do sad nije bio slučaj. Isto tako, sa svake strane bit će uređene pješačke staze, jer svi znamo da su ljudi kada idu na posao ili s posla prisiljeni hodati kolničkim trakama. Tu su i djeca, učenici Osnovne škole Augusta Cesarca, koja gotovo svakodnevno onuda prolaze. U blizini je i nalazište Hušnjakovo, pa tim putem prolazi mnogo posjetitelja i turista – rekao je Gregurović, naglasivši kako građani ne trebaju biti zabrinuti, jer će most zadržati svoj izvorni izgled.
– Napravit će se faksimili zidova i naoko će most ostati sličan kao što je bio i do sad – istaknuo je.
Vrijednost radova je oko 1,5 milijuna kuna, a izgradnja novog mosta financira se iz gradskog proračuna.
Osim na tom mostu, započeli su i završni radovi na uređenju Wohlovog mosta, koji je saniran, a gradnjom kružnog toka, bit će uređen sjeverni ulaz u grad Krapinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba