OBILJEŽILI DAN ŽENA

Zagorski HNS-ovci krapinski Trg Ljudevita Gaja preimenovali u Trg Savke Dabčević Kučar

Objavljeno: 07.03.2017. Jelena Jazbec

HNS Krapinsko – zagorske županije obilježio je Dan žena organiziranjem konferencije za medije na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini, a HNS-ovci su sa sobom donijeli i table na kojima su bila ispisana imena nekih od najslavnijih i najpoznatijih žena u povijesti Hrvatske, nastojeći time pokazati inicijativu da zagorske ulice i gradovi barem na jedan dan nose njihova imena. Tako su, primjerice, Trg Ljudevita Gaja odlučili preimenovati u Trg Savke Dabčević Kučar.

Ženska prava

– Kako bismo iskazali duboko poštovanje svim divnim ženama, njihovim životnim i društvenim borbama i postignućima, odlučili smo da naše ulice i trgovi barem na jedan dan nose njihova imena, imena Marije Jurić Zagorke, Dore Pejačević, Katarine Zrinski, Ivane Brlić Mažuranić i drugih, koje su svojim radom doprinijele jačanju ženskih prava, te su kulturnim, političkim i javnim djelovanjem odigrale važnu ulogu u oblikovanju društva u kojem danas živimo – poručio je predsjednik HNS-a KZŽ Anđelko Topolovec.

Tržišni uvjeti

HNS-ova saborska zastupnica Marija Puh rekla je kako u današnjim tržišnim uvjetima žene sve više postaju objekt, te su izložene diskriminaciji, poniženjima i neravnopravnosti, i upravo je 8. ožujka dan kada bi trebala izaći na ulice i pokazati svoju borbenost za ekonomsku, socijalnu i političku ravnopravnost.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba