SASTANAK S MINISTROM BUTKOVIĆEM

“Cilj je što prije izgraditi brzu cestu do Marije Bistrice”

Objavljeno: 22.02.2017. Jelena Jazbec

Načelnik Marije Bistrice Josip Milički u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održao je radni sastanak s ministrom Olegom Butkovićem, na temu nastavka izgradnje brze ceste Mokrice – Marija Bistrica – Popovec, i to dionice Zlatar Bistrica – Marija Bistrica. Trenutno je u tijeku izgradnja dionice od Bedekovčine do Zlatar Bistrice, a naglasak sastanka bio je na izdvajanju dionice od čvora Zlatar Bistrica do čvora Marija Bistrica, u dužini od 3,7 kilometara.

Četiri čvorišta

– Namjera je da se ta dionica izdvoji kao određena faza i što se tiče projektiranja i otkupa zemljišta, te da se nađu financijska sredstva da se što prije krene u izgradnju i te dionice i da se napokon Marija Bistrica spoji na brzu cestu – rekao je Milički za Radio Mariju Bistricu.
Ta je dionica vrlo važna, kao i činjenica da će Marija Bistrica u konačnici imati četiri čvorišta – dionica u izgradnji Bedekovčina – Zlatar Bistrica uključuje čvorište Poznanovec, koje spaja bistričko naselje Selnica na brzu cestu, čvor Zlatar Bistrica spaja se na D-29 iza naselja Tugonica, a čvor Marija Bistrica će direktno spojiti samu Mariju Bistricu na brzu cestu. U budućnosti, kada bude završena cijela dionica, bit će tu i čvor Laz.
Milički je naglasio kako je važno maksimalno ubrzati izgradnju spomenute dionice Zlatar Bistrica – Marija Bistrica, da već nakon 2,5 godine, kada završe radovi do Zlatar Bistrice, mogu krenuti radovi do čvora Marija Bistrica.

Prometno rasterećenje

Izgradnjom te dionice, Marija Bistrica dobit će novi ulaz, a uz to će se moći koristiti i spomenuti čvor Zlatar Bistrica koji se spaja na D-29, pa se otvaraju razne kombinacije koje mogu prometno rasteretiti Mariju Bistricu.
– Ministar Butković shvatio je važnost Marije Bistrice kao hrvatskog nacionalnog svetišta, koje godišnje posjeti i preko 800 tisuća hodočasnika – rekao je Milički.
No, osim bolje prometne povezanosti, četiri čvorišta doprinijet će i gospodarskom razvoju općine.
Uz Miličkog, sastanku je prisustvovao i saborski zastupnik Žarko Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba