“PROFESIONALNO USMJERAVANJE UČENIKA”

“Jedan od glavnih fokusa bit će približavanje djeci deficitarnih zanimanja, u kojima će lako naći zaposlenje na području županije”

Objavljeno: 17.02.2017. Jelena Jazbec

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, održan je sastanak stručnih suradnika osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije s predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na temu “Profesionalno usmjeravanje učenika u školskoj godini 2016./2017”.

Atraktivnije informiranje

Sastanku je nazočila zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako su upravo stručni suradnici zajedno s razrednicima ključni faktori u procesu profesionalnog usmjeravanja onih učenika i njihovih roditelja koji su neodlučni u izboru budućeg zanimanja.
– Ove smo se godine potrudili da profesionalno informiranje učenika učinimo još zanimljivijim i atraktivnijim. Jako nam je važno da ne ostanu neupisani programi za zanimanja u kojima djeca mogu vrlo brzo naći posao na području naše županije i zato će jedan od glavnih fokusa biti usmjeravanje na deficitarna zanimanja one djece koje imaju i mogućnosti i talenta za ta područja – poručila je Petek, najavivši skorašnji završetak kratkih filmova koji će djeci približiti deficitarna zanimanja u metalurgiji i građevinarstvu.
Rukovoditeljica Odjela za tržište rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina Mirjana Jurman održala je izlaganje na temu “Tržište rada u Krapinsko – zagorskoj županiji i rad s ciljanim skupinama”. Rukovoditeljica odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje HZZ PU Krapina Melita Horvat Puh govorila je profesionalnom informiranju i savjetovanju maturanata i učenika osnovne škole, dok je viša stručna savjetnica za profesionalno usmjeravanje HZZ PU Krapina Nadica Jokić izlagala o profesionalnom usmjeravanju učenika sa zdravstvenim teškoćama i učenika s teškoćama u razvoju u školskoj godini 2016./2017.

Portal E-usmjeravanje

Na kraju sastanka, stručni suradnici razmijenili su i iskustva u korištenju portala E-usmjeravanje.
Sastanku su nazočili predstavnici Ureda državne uprave u Krapini, Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina i Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba