Nove prostorije Udruge sveta Ana

“Ostvario nam se dugogodišnji san, naši će korisnici moći na terapije bez barijera”

Objavljeno: 10.02.2017. Alen Brodar

 

U zgradi Društvenog doma u Vinipotoku otvorene su nove prostorije Udruge sveta Ana Lobor. Mnogo će to značiti za članove Udruge, jer je godinama koristila prostorije na katu, što je znatno otežavalo njezin rad, pogotovo s korisnicama s invaliditetom, koji zbog toga nisu mogli na terapije po stepenicama.
– Znam koliko puno i koliko kvalitetno radite te koliko ste zapravo iz godine u godinu rasli te Vam na tome čestitam – poručila je zamjenica župana Jasna Petek koja je ovom prilikom posebno istaknula i zajednički projekt osiguranja pomoćnika u nastavi u koji su se nakon ograničavajućeg natječaja za samu Županiju, uključile i zagorske udruge poput Udruge sv. Ana te je postignut napredak u razvijanju socijalnih usluga u zajednici poput logopedske mreže – ideje koju su odlično prihvatile zagorske općine i gradovi.

Mogu biti ponosni

– Ostvario nam se dugogodišnji san o dobivanju drugog doma naših članova, nakon duge borbe za adaptiranje prostora i objedinjavanja našeg stručnog tima. Za konačno pružanje terapija korisnicima bez barijera otvaramo ovaj prostor – rekla je predsjednica Udruge Sveta Ana, Ljubica Jembrih i zahvalila svima koji su pomogli urediti prostor u kojem će Udruga djelovati, kao i svima koji pomažu njezino funkcioniranje.
Pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević je u svom obraćanju pohvalila rad Udruge koji je i dosad bio izvrstan, unatoč arhitektonskim preprekama.
– Mislim da svi skupa možete biti jako ponosni, kod vas se vidi zajedništvo politike i roditelja koji najbolje znaju što treba njihovoj djeci. Jedna trećina dječje populacije ima probleme logopedskog spektra i zaista je izvrsno vaše postignuće da uopće nemate liste čekanja na čemu vam čestitam, naravno kao i na ostalim uslugama koje provodite. Radite izvrstan posao i to je doista za svaku pohvalu – poručila je pomoćnica ministra Vučinić Knežević koja je svečanosti nazočila zajedno s državnom tajnicom Ministarstva Marijom Vuketić.

Ukupno 220 članova

Udruga sv. Ana trenutno ima 220 članova, 19 zaposlenih i 10 stalnih volontera. Predsjednica Udruge Ljubica Jembrih istaknula je kako će novouređeni prostori doprinijeti širenju socijalnih usluga članovima udruge kojih svaki dan ima sve više.
Sve prisutne na svečanosti otvorenja prostora pozdravili su i načelnik Lobora Božidar Markuš, načelnik Marije Bistrice Josip Milički i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica Marija Kurtanjek, dok je novootvoreni prostor blagoslovio loborski župnik Vladimir Drnetić. Program otvorenja svojim su izvedbama pjesama i recitacija obogatili sami članovi Udruge sv. Ana Lobor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba