Izborna skupština DVD-a Klanjec

Nakon 20 godina obnašanja dužnosti predsjednika, Slavka Zamudu zamijenit će Ervin Šoban

Objavljeno: 08.02.2017. mladenmandic

U Klanjcu je održana Izborna skupština DVD-a Klanjec. Za novog predsjednika izabran je Ervin Šoban, za zamjenika Nenad Šoban, za zapovjednika Igor Malus, za zamjenika zapovjednika Danijel Penezić, za tajnika Tomislav Cigrovski, za blagajnika Mateo Šoban, a za članove Upravnog odbora Slavko Zamuda, Dalibor Šoban i Laura Šoban.

Promjene u financiranju

Okupljene vatrogasce pozdravio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je najavio promjene u financiranju DVD-a.
– Mi imamo dugu tradiciju vatrogastva i s obzirom na potrebe DVD-ova u školovanju novih kadrova i nabave opreme, sigurno da novac koji mi zasad izdvajamo, nije dovoljan, a pogotovo nedostaje novca koji bi društvima pomogao obilježiti okrugle obljetnice. Stoga ću donijeti novu odluku i dodatnim novcem ćemo financirati Vatrogasnu zajednicu – rekao je župan Kolar.
Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek osvrnuo se na veliki jubilej klanječkog vatrogastva – 2018. godine slavi se 130. obljetnica Društva.
– Ovo je sigurno jedan od prioriteta da se krene u obnovu Vatrogasnog doma. Grad Klanjec će pomoći financijski, ali i kroz prijavu projekta na Mjeru 7.4 ruralnog razvoja – rekao je Brlek.

Počasni predsjednik

Slavko Zamuda, nakon 20 godina obnašanja dužnosti predsjednika DVD-a Klanjec, proglašen je doživotnim počasnim predsjednikom Društva, a novoizabrani predsjednik Ervin Šoban namjerava nastaviti voditi Društvo istim smjerom kao i njegov prethodnik. Nazočne su pozdravili i predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas, pater Gordan Propadalo te predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba