RADIONICA UDRUGE “FENIKS”

Osnovnoškolci zaigrali društvene igre i družili se s umirovljenicima

Objavljeno: 06.02.2017. Jelena Jazbec

U Oroslavju je održana prvu u nizu četiri radionice “Biti volonter”, koje provodi Udruga mladih “Feniks”, u sklopu projekta “Lokalni volonterski centar Orkas”, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Učili o volontiranju

Na interaktivnoj radionici sudjelovalo je 20-ak učenika Osnovne škole Oroslavje, koji su imali priliku upoznati se s osnovnim pojmovima vezanima uz volonterstvo, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja, kako mogu volontirati djeca mlađa od 15 godina i maloljetnici, te potvrdama o volontiranju i volonterskim knjižicama. Učenicima se predstavila i Ilona Kovačević, učenica Srednje škole Oroslavje, koja aktivno volontira u Lokalnom volonterskom centru “Orkas” te je članica Volonterskog kluba Srednje škole Oroslavje.

Volonterska akcija

Nakon završetka teorijskog dijela radionice, učenici su u suradnji s Maticom umirovljenika grada Oroslavja imali volontersku akciju, u sklopu koje su igrali društvene igre i družili se s umirovljenicima.
Sljedeće radionice održat će se u Osnovnoj školi Stubičke Toplice, Osnovnoj školi Donja Stubica i Srednjoj školi Oroslavje, u vrijeme proljetnih i ljetnih praznika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba