HNS-ovci u Termama Tuhelj

Ivan Vrdoljak: Plenković upravlja “Titanik Vladom”, koja nas vodi prema santi leda

Objavljeno: 22.01.2017. mladenmandic

U Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, na stranačkom teambuildingu HNS-a u subotu se okupilo šire vodstvo stranke iz svih dijelova Hrvatske.

– HNS želi biti inovativna i otvorena stranka koja uključuje komunikaciju s hrvatskim građanima koji će sudjelovati u pripremi strategije, misije i vizije HNS-a. Želimo dati naglasak na obrazovanje novih generacija koje će nam osigurati bolju Hrvatsku. U želji da mijenjamo Hrvatsku, krenuli smo od sebe – poručio je na početku predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Počasna predsjednica HNS-a i saborska zastupnica Vesna Pusić se nadovezala.

“Selo gori, a baba se češlja”

– Okupili smo se ovdje u Tuheljskim Toplicama jer smatramo da ljudi koji se žele baviti politikom moraju uzeti u obzir da su se okolnosti drastično promijenile, pa smo na početku naših razgovora postavili dvije pretpostavke. Prva je “Selo gori, a baba se češlja”, čime smo željeli naglasiti da se redoslijed važnosti tema kojima se politika mora baviti i na koje mora odgovoriti dramatično promijenila. Sa situacijom u Europi, izborima u Americi, promijenjenom ulogom Rusije i činjenicom da se mnogi obračuni mirenja i sukobi odvijaju upravo preko država u našoj regiji. Druga pretpostavka je novi pristup i reakcija građana na politiku i njihove lidere te programe – rekla je Vesna Pusić.
Anka Mrak Taritaš, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba istaknula je kako dvije trećine građana Zagreba želi promjene.
– Kao HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, nudim promjene. Odgovorno ćemo odraditi kampanju za lokalne izbore i do travnja ove godine predstaviti svih naših deset tema iz programa, nakon čega ćemo imati priliku odgovorno upravljati Zagrebom. Muzej neispunjenih obećanja u gradu Zagrebu, prepun je obećanja, poput tunela ispod Medvednice ili metroa. Možemo obećati građanima da ćemo, kada preuzmemo odgovornost, odgovorno raditi svoj posao – rekla je potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš.

Tamo gdje je HNS, živi se bolje

Govoreći o lokalnim izborima predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak podsjetio je da građani žive bolje u onim općinama, gradovima i županijama u kojima je HNS na vlasti, istaknuvši kako je želja da to osjete i ostali građani u Hrvatskoj nakon lokalnih izbora. Osim Zagreba, u fokusu su i one sredine u kojima HNS može kandidirati osobe koje mogu i znaju preuzeti odgovornost i isporučiti rezultat.
– Zagreb zaslužuje Anku Mrak Taritaš i ona je jedina osoba koja može pobijediti Milana Bandića – rekao je Vrdoljak.
Prvih sto dana Vlade Andreja Plenkovića, Vrdoljak je ocijenio kao Plenkovićevom “Titanik Vladom, koja nas vodi prema santi leda“. Dodao je i kako primjer ministra plagijatora Pave Barišića danas postaje veliki problem premijera i njegove vjerodostojnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba