Župan Kolar obišao SŠ Zlatar

Napravljeni sanitarni čvorovi za učenice s invaliditetom, vrijedni 280 tisuća kuna

Objavljeno: 19.01.2017. mladenmandic

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar danas je obišao Srednju školu Zlatar, u kojoj su nedavno završeni radovi na sanitarnom čvoru, prilagođenom osobama s invaliditetom, vrijedni 280 tisuća kuna.
– Krapinsko – zagorska županija je od 2007. godine za projekt adaptiranja zgrade SŠ Zlatar odvojila više od šest milijuna kuna, od čega je samo prošle godine uložila preko dva milijuna kuna, u koje ulazi i 700 tisuća kuna dobivenih od Ministarstva. Nakon što su dvije učenice koje koriste invalidska kolica upisale ovu školu, mi smo brzo reagirali te smo investirali 280 tisuća kuna u prilagođene sanitarne čvorove – rekao je župan Kolar.

Zlatarščani ponosni

Župan Kolar je za idući mjesec najavio i donošenje odluke hoće li se odmah krenuti u projektiranje i kasniju gradnju nove višenamjenske dvorane ili će se pak prvo krenuti u saniranje prostora u kojem učenici SŠ Zlatar trenutno imaju nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Zamjenica zlatarskog gradonačelnika Jasenka Auguštan Pentek rekla je kako su svi u Zlataru ponosni što je njihova Srednja škola prepoznala potrebe za uređenje školskih prostora.

Specijalizirane učionice

Ravnateljica Škole Zdenka Rogina osvrnula se na posljednje investicije u školsku zgradu.
– U zadnjih nekoliko godina uređen je prostor od oko tisuću četvornih metara, koji se sastoji od specijalizirane učionice kemije i biologije s kabinetom, specijalizirane učionice fizike s kabinetom, učionice opće namjene, arhive, reprezentativne knjižnice, jednim višenamjenskim prostorom i manjom prostorijom za radne sastanke – rekla je ravnateljica i izrazila zadovoljstvo time što Krapinsko – zagorska županija prati razvoj škole, koja se u proteklih 20 godina dokazala u odgojno – obrazovnom smislu. U obilasku SŠ Zlatar bila je i zamjenica župana Jasna Petek te predstavnik izvođača radova Dragutin Galić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba