Održano 19. Natjecanje orača KZŽ

SVAKA ČAST! Najbolju brazdu ove godine potegnuli su Vilko Kukec i Domagoj Vuk

Objavljeno: 22.04.2024. zagorjeinternational

Natjecanje orača Krapinsko – zagorske županije, 19. po redu, održano je 20. travnja u Ratkovcu na području Grada Zlatara. 

U kategoriji plugova ravnjaka prvo mjesto osvojio je Vilko Kukec, drugo mjesto Božidar Domitran, a treće mjesto Stjepan Počekal. 

U kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto osvojio je Domagoj Vuk, drugo Ivan Tušak, a treće mjesto Josip Turčin. 

Najboljim oračima u obje kategorije, kao i svim drugim sudionicima čestitala je zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je ovo natjecanje samo jedna od aktivnosti koje Krapinsko – zagorska županija provodi s ciljem poticanja očuvanja i razvoja poljoprivrede. 

– Iz godine u godinu povećavamo naše mjere, javne pozive i natječaje čime pokušavamo povećati poljoprivrednu proizvodnju i dići ju na viši nivo, i poticati različite aktivnosti same sadnje i stavljanje proizvoda na tržištu. Lijepo je vidjeti mnogo mladih ljudi koji su danas ovdje orali, jer to zaista daje nadu da poljoprivredna proizvodnja, i općenito bavljenje poljoprivredom u KZŽ ima budućnost – poručila je Petek. 

Natjecanje orača Krapinsko – zagorske županije zajednički organiziraju Županija i Udruga natjecanja u oranju Krapinsko – zagorske županije, Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zlatar te Srednja škola Bedekovčina kao suorganizator. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba