KRAPINA: 12. Memorijalni turnir u stolnom tenisu 'Ivica Švaljek' okupio čak 350 djece iz čitave zemlje

“Ovo je najbolji i najljepši turnir u Hrvatskoj!”

Objavljeno: 09.03.2024. zagorjeinternational

Danas se u Krapini, u organizaciji sa stolnoteniskim savezom hrvatske, održava 12. Memorijalni turnir u stolnom tenisu ‘Ivica Švaljek’. Na turnir se prijavilo čak 350 djece do 18 godina iz svih krajeva Hrvatske, a imali smo priliku vidjeti mladu i uspješnu stolnotenisačicu iz STK ‘Zagorec’ Krapina Saru Rivetti, nositeljicu titule najbolje sportašice Grada Krapine i titule najperspektivnije sportašica Krapinsko – zagorske županije do 14 godina.

Delegat i glavni sudac Boris Buzjak nije mogao sakriti oduševljenje turnirom te je rekao kako je ovo najljepši i najbolji turnir u Hrvatskoj. Na turnir je došao i Branko Krkalo, predvjesnik STK Zagorec te gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

Čak 350 djece

Branko Krkalo, predsjednik STK Zagorec osvrnuo se na broj djece koji se danas okupio, njih čak 350.

– Danas smo ovdje na natjecanju stolnog tenisa u organizaciji sa stolnoteniskim savezom hrvatske, a 12. je memorijal Ivice Švaljeka, našeg člana ispred kluba. Sakupile su se momčadi su iz cijele Hrvatske. Do sada je prijavljeno 350 djece na ovaj turnir. Ja se nadam da će sve proći u najboljem redu, onako kako smo i željeli. Digli smo se na visoko, stavili smo visoko ljestvicu – rekao je predsjednik STK Zagorec.

Djeca su prepoznala zalaganje kluba, učlanjuju se i imaju velik broj članova.

– Djeca to prepoznaju. Upravo preko vas, preko medija, se nadamo da će djeca doći do informacija i još više se uključit. Sada imamo oko 15-ero djece koja rade intenzivno, koja rade četiri puta na tjedan s kojima planiramo postići još više nego što smo do sada postigli – zaključio je Branko Krkalo, predsjednik STK Zagorec.

Najljepši i najbolji turnir

Boris Buzjak, delegat i glavni sudac rekao je kako je ovo najljepši turnir u Hrvatskoj te kako djeca postižu sve bolje i bolje rezultate istaknuvši mladu Saru Rivetti.

– Ovo je najljepši i najbolji turnir u Hrvatskoj, bez lažne skromnosti – istaknuo je delegat i glavni sudac te nadodao:

– U zadnje vrijeme postižu sve bolje i bolje rezultate, pogotovo Sara Rivetti koja gura na svim poljima i ima odlične rezultate. Kompletni klub s našim Brankom Krkalom podrazumijeva široku bazu, dobar rad i onda automatski moraju biti i dobri rezultati. Naravno uz podršku svih institucija u Krapinsko – zagorskoj županiji – zaključio je Buzjak.


Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović istaknuo je koliko mu je drago da vidi dvoranu punu mladih sportaša.

– Ono što mi je posebno drago danas ovdje da vidimo punu dvoranu mladih stolnotenisača i stolnotenisačica. To je ono što nam daje vjeru da će se još dodatno uključiti i više djece i da se taj sport popularizira, jer znamo koliko je u današnje vrijeme bitno da mladi izađu i maknu se od računala te da se bave sportom i fizičkom aktivnošću – rekao je Gregurović.

Osvrnuo se i na započete radove u Podgori i na Bobovju.

– Na sportskom centru u Podgori započeli su radovi na izgradnji i uređenju igrališta, kao i u Bobovju. Tako zaokružujemo sve naše mjesne odbore sa sportskim igralištima. Što se tiče same Podgore  trebalo bi uskoro krenuti projektiranje. Radi se još određene analize i u procesu smo otkupa zemljišta za proširenje samog centra. Kroz par dana će se raspisati natječaj za projektiranje kuglane. Također, u pripremi je raspisivanje natječaja za projektiranje sportske dvorane. U aneksu te sportske dvorane trebali bi biti i prostori za stolnoteniski klub ali i za borilačke sportove – kazao je gradonačelnik Gregurović i nadodao:

– Na sportskom centru krećemo s projektiranjem jednog malonogometnog igrališta dimenzija 40 x 60 metara tako da svoje utakmice mogu igrati mlađi uzrasti nogometaša, da ne trebaju igrati po pola igrališta. Nadamo se da će do ljeta biti raspisan natječaj za projektiranje triju staza oko samog sportskog centra – istaknuo je Gregurović.

Gradonačelnik je naglasio kako će sportska dvorana biti mjesto za okupljanje svih sportaša u Krapini.

– Već vidimo da je sportski centar dobio jedno novo lice. Sa svim novim sadržajima koji se pripremaju to neće biti dom samo za nogometaše, već će s izgradnjom dvorana i svih popratnih sadržaja biti dom i za sve druge sportove koje imamo u Krapini – zaključio je gradonačelnik.

Rezultati turnira

U kategoriji klinci i klinceze prvo mjesto osvojili su Arian Okanović iz STK Malinska te Romea Matas iz STK Lučica, dok su u kategoriji najmlađi kadeti i kadetkinje prvo mjesto osvojili Petar Grden iz STK Stubica te Stella Presečki iz STK Zagorec.

U kategoriji mlađi kadeti i kadetkinje pobjedu su odnijeli Bono Hrnčić iz STK Tis te Marija Bogović iz STK Malinska, a u kategorijama kadeti i kadetkinje najbolji su bili Ante Kolak iz STK Cibalia te Anna Derliuk iz STK Dugo Selo.

U kategoriji mlađi juniori i juniorke najbolji su bili Subramanian Sivam iz STK Starr i Mara Markovanović iz STK Dugo Selo, dok su u kategorijama juniori i juniorke najbolji bili Tin Islamović iz GSTK Zagreb te Mara Markovanović iz STK Dugo Selo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba