Za dostizanje Srbije, Hrvatskoj će, odnosno Dinamu, do kraja europske sezone biti potrebne četiri pobjede i jedan remi

Dinamo vratio Hrvatsku u TOP 20, Srbija nam bježi za samo jedno mjesto

Objavljeno: 08.03.2024. zagorjeinternational

Dinamo je sinoćnjom pobjedom protiv grčkog PAOK-a ponovno ‘nabildao’ hrvatski koeficijent. ‘Modri’ su Hrvatskoj omogućili preskakanje Poljske i dolazak na 20. mjesto u ukupnom poretku, a hrvatski koeficijent sada iznosi 25.525. Na 19. mjestu nalazi se Srbija s koeficijentom 27.775, a na 15. mjestu, koje osigurava dva mjesta u Ligi prvaka, trenutačno se nalazi Danska s koeficijentom 31.450. Ispred Hrvatske, na 18. mjestu, nalazi se i Ukrajina (28.000), prenose Sportske novosti.

Za dostizanje Srbije, Hrvatskoj će, odnosno Dinamu, do kraja europske sezone biti potrebne četiri pobjede i jedan remi, kako piše stranica Football Meets Data. Za razliku od Srbije i Ukrajine, Hrvatska i dalje ima jednog predstavnika u europskim natjecanjima.

Dinamo je sada čak 116 mjesta ispred Hajduka

I dok Dinamo na nacionalnom planu svaki bod što osvoji dijeli na četiri, jer je s toliko klubova Hrvatska počela europsku sezonu, u borbi za klupski koeficijent je sve što osvoji njegovo. Pobjeda u Europi vrijedi mu dva boda, ali nacionalnom koeficijentu je sinoć pridonio s pola boda. Klupski je pak osnažio punim plijenom kojeg je osvojio, dakle s oba boda. Sada ih ima 50.000, koliko ih imaju Salzburg i AZ Alkmaar, ali Dinamo je sinoćnjom pobjedom preskočio ove klubove, kao i Bragu, koja je na 49.000, prenosi Index.

Dinamo je trenutno na 39. mjestu ljestvice europskih klubova. Tako je ispred niza velikana: Galatasaraya, Celtica, Fiorentine, Fenerbahčea, Olympiakosa, Crvene Zvezde, Marseillea, Lyona, Lillea… Od ostalih hrvatskih klubova, Rijeka je na spomenutoj tablici na 124. mjestu s 12.000 bodova, Hajduk je 155. s 9.000 bodova, dok je Osijek 159. s 8.500 bodova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba