"Domaći ajvar već se može pronaći na policama, a prodaje se pod privatnim markama trgovačkih lanaca i pod vlastitim brendom"

LOVA DO KROVA: Pavao Vujnovac počeo proizvoditi ‘prvi hrvatski domaći ajvar’

Objavljeno: 02.03.2024. zagorjeinternational

Kompanija ‘ENNA’ u vlasništvu najmoćnijeg hrvatskog biznismena Pavla Vujnovca pohvalila se novim proizvodom. Naime, tvrtka kći ‘ENNA Fruit’ počela je proizvoditi, kako kažu iz te tvrtke, prvi hrvatski domaći ajvar, i to u pogonu tvornice Naturala u Slatini, prenosi Danica.

– Domaćim se naziva ajvar koji se dobiva od pečenih, odnosno grilanih paprika zbog čega ima prepoznatljiv okus i bogatu aromu. U novu liniju za pečenje paprike Naturala je uložila 742.000 eura, dok je kapacitet kuhanja oko 50 tona ukuhane mase ajvara dnevno. Domaći ajvar iz Naturale već se može pronaći na policama, a prodaje se pod privatnim markama trgovačkih lanaca i pod vlastitim brendom ‘DoOra’ – poručuju iz ENNA-e.

Ta tvrtka inače proizvodi i ajvar koji Konzum prodaje pod svojom robnom markom ‘K Plus’. Podsjetimo, hrvatski ‘kralj plina’ Pavao Vujnovac novi je gazda i Konzuma i Fortenova grupe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba