Otprije je poznat policiji po određenim prekršajima i kaznenim djelima

VIDEO: Policija lovila vozača preko cijelog Zagreba, objavljeni detalji velike potjere

Objavljeno: 14.02.2024. zagorjeinternational

Zagrebačka policija objavila je detalje velike sinoćnje potjere koju su vodili za vozačem (27) crvene Ford Fieste od Jelkovca kod Sesveta pa sve do Rudeša.

Vozač je uhićen kod zgrada Sky Officea. U noćnoj drami desetak policijskih vozila okružilo je automobil, a ljudi su s prozora okolnih zgrada sve promatrali u šoku.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Vozač je otprije poznat policiji

Evo što kažu iz policije.

– Jučer, 13. veljače oko 21:45 sati u Novom Jelkovcu, nakon što su policijski službenici radi provjere njegova identiteta pristupili vozaču osobnog automobila marke Ford bez registarskih oznaka, on se tim vozilom dao u bijeg od naselja Jelkovec i dalje preko Zagrebačke obilaznice, odnosno autoceste A3, u smjeru zapada, odakle se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka, prolazeći velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer kretanja i cijelo se vrijeme oglušujući o svjetlosna i zvučna upozorenja i naredbe policijskih službenika, da bi dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sletio s kolnika, nakon čega su radi svladavanja samovoljnog udaljavanja, odnosno njegova daljnjeg bijega, policijski službenici prema njemu uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) te utvrdili da se radi o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela. Tijekom potjere, osumnjičeni je svojim vozilom udario u dva policijska vozila, i to u Jarunskoj ulici te na križanju Zagrebačke avenije i Hrvatskog sokola, pri čemu su lakše ozlijeđena dva policijska službenika iz vozila u Jarunskoj ulici. Lakšu tjelesnu ozljedu zadobio je i osumnjičenik, a priveden je u službene prostorije policije te se kriminalističko istraživanje nastavlja – poručila je policija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba