Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije bogatiji za dva nova vozila vrijedna 187.000 eura

“Vozila hitne godišnje prijeđu ukupno 240.000 kilometara, a vozila saniteta 800.000 kilometara, da bi obavili 10.500 hitnih intervencija”

Objavljeno: 14.02.2024. zagorjeinternational

Međimurska županija nastavlja ulaganja u svoje zdravstvene ustanove te višu kvalitetu usluge i višu razinu sigurnosti pacijenata. Danas su Zavodu za hitnu medicinu predana dva nova vozila – za sanitetski prijevoz te za hitni prijevoz pacijenata. 

Volkswagen Transporter, vrijedan 112.500 eura, koristit će hitna služba Zavoda, dok je za sanitetski prijevoz kupljeno vozilo marke Citroen Jumper, vrijedno 74.637,50 eura. 

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj Grabant, istaknula je na konferenciji za medije da je riječ o ulaganju koje donosi značajno unapređenje ustanovi. 

– Ukupna vrijednost ove javne nabave je 187.137 eura, koje je osigurala Međimurska županija, te – ovom prilikom – zahvaljujem županu Matiji Posavcu. Od 2021. godine, otkada Djelatnost sanitetskog prijevoza djeluje u sklopu naše ustanove, obnovili smo četvrtinu voznog parka te nabavili šest vozila za sanitet te jedno za hitnu medicinu – istaknula je ravnateljici te dodala:  

– O kolikoj je potrebi riječ, svjedoče podaci da vozila hitne godišnje prijeđu ukupno 240.000 kilometara, a vozila saniteta između 700 i 800 tisuća kilometara, da bi obavili 10.500 hitnih intervencija, odnosno 30.000 sanitetskih prijevoza – kazala je. 

Rad Zavoda značajno je unaprijeđen i odnedavnim 24-satnim radom ispostave u Kotoribi, i to svih sedam dana u tjednu, što je rezultat iznimne upornosti Međimurske županije koja je vlastitim financijskim snagama godinama održavala ispostave hitne u Murskom Središću i Kotoribi, sve dok nisu ušli u mrežu hitne Hrvatske. 

Župan Matija Posavec naglašava da je i ova primopredaja novih vozila dokaz posvećenosti Međimurske županije investicijskom kontinuitetu kada je riječ o zdravstvu:  

– Novo ulaganje svjedoči o ozbiljnosti i ustrajnosti kojima dosežemo našu težnju o zdravstvu 21. stoljeća. Brojke o 30.000 sanitetskih prijevoza te gotovo 11.000 hitnih intervencija godišnje za nas znači obvezu za stvaranje uvjeta da se toliki rad nesmetano i sigurno odvija – istaknuo je župan, dodavši da je mnogo planova vezanih uz ulaganja i poboljšanja u našim zdravstvenim ustanova i ovoj godini:  

– Kao što je istaknula ravnateljica Križaj Grabant, da nismo bili ustrajni, ne bismo dokazali opravdanost ispostava hitne medicine u Kotoribi te Murskom Središću, koje sada rade stalno pa su  građani su sigurniji, što nam je bio primarni cilj – rekao je župan. 

 Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije sada raspolaže s 28 vozila, od čega 18 vozila koristi služba sanitetskog prijevoza, a ostala služba hitne pomoći. U Zavodu trenutno radi 130 djelatnika, od čega 88 zdravstvenih, odnosno 42 nezdravstvenih radnika među kojima su i vrsni vozači Zavoda u čije ruke idu i ključevi novih vozila. 

Primopredaji vozila prisustvovala je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Drago Starčević, dr. med., te ravnatelji zdravstvenih ustanova. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba