Odlukom načelnika Rajka Solara

JALŽABET: Općina iz proračuna izdvojila 125.000 eura za programe svojih udruga 

Objavljeno: 13.02.2024. zagorjeinternational

Načelnik Jalžabeta Rajko Solar objavio je Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga na području općine u 2024. godini. Udrugama s područja općine će se dodjeljivati financijska sredstva za programe i projekte koje će provoditi u ovoj godini. 

Sredstva će se dodijeliti udrugama koje djeluju u tri prioritetna područja – kultura i kulturne manifestacije, rad sportskih društava i ostali programi. 

U prvo područja ubrajaju se one udruge čije je djelovanje vezano uz zaštitu i promicanje tradicijske baštine i običaja jalžabetskog kraja, poticanje kulturnom amaterizma, rad na području plesne, glazbene, dramske i likovne umjetnosti te čije je djelovanje vezano uz očuvanje baštine. 

U drugo područje spadaju one udruge čije je djelovanje vezano uz sport, dok u treće područje spadaju one udruge čije je djelovanje vezano uz unapređenje kvalitete života socijalno ugroženih mještana invalida i nemoćnih osoba, djece i mladih, osoba starije životne dobi i hrvatskih branitelja, zatim uz promociju lokalne zajednice, tradicije i baštine, uz aktivnije sudjelovanje žena, djece i mladih u društvu, uz zaštitu okoliša, prirode i zdravlja te promociju poljoprivrede i lokalne gastronomije. 

U ove svrhe je iz proračuna Općine izdvojeno 125.000 eura. Za prvo prioritetno područje planira se izdvojiti 20.000 eura, za drugo područje 75.000 eura, a za treće 13.000 eura. 

Rok za slanje prijava je 13. ožujka, a šalju se na adresu Općine, Trg braće Radić 16, 42203 Jalžabet. Pravila, detalji i potrebna dokumentacija dostupni su na službenim stranicama Općine. 

Također, dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 042/647-522 ili e-mail  [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba