Radila je kod njega za 4000 kuna mjesečno

Vlasnik kafića konobarici Martini dao nezakonit otkaz – sad joj mora platiti 4200 eura

Objavljeno: 05.11.2023. AB

Vlasnik ugostiteljskog objekta konobarici Martini mora platiti ukupno 4200 eura jer joj je dao nezakonit otkaz, odlučila je sutkinja u petak, prenosi Danica.

Ona od 19. ožujka 2020. nije radila zbog lockdowna i odluke vlasnika lokala u Zagrebu da ostane doma te se javi na posao dok je pozove.

Kako je Martina iz Kutine, gazda joj je poslao propusnicu (zbog lockdowna se nije moglo napuštati županije) s datumom 7. svibnja, pa je konobarica došla raditi drugi dan.

– Kad sam došla u lokal, gazda mi je rekao: Ti više ne radiš ovdje. I to bez da me je ranije pozvao na rad, bez da je ranije izjavio ili uputio otkaz ugovora o radu, ili mi omogućio da se branim – ispričala je konobarica.

Konobarica koja je radila s Martinom kaže da joj je dao otkaz jer nije došla čistiti lokal 7. svibnja. Vlasnik je pak u svoju obranu na sudu naveo kako je s Martinom, koja je kod njega radila od ožujka 2014., svejedno imao problema zbog njezina arogantnog ponašanja. Ona je inače kod njega radila za plaću od 4000 kuna (530 eura).

Nakon svih izvedenih dokaza i iskaza svjedoka, sutkinja je donijela presudu kojom je izvanredan otkaz ugovora o radu nezakonit te vlasnik lokala Martini mora platiti ukupno oko 4200 eura. Presuda je nepravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba