Mutni poslovi s trupcima

Direktorica oroslavskog poduzeća (26) i 29-godišnjak oštetili slovensko poduzeće za najmanje 40.000 eura

Objavljeno: 13.07.2023. zagorjeinternational

Dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske proveli nad 26-godišnjakinjom i 29-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Prijevara u gospodarskom poslovanju“.  

– Sumnja se kako su 26-godišnja hrvatska državljanka, kao direktorica i osoba ovlaštena za zastupanje poduzeća s područja Oroslavja i 29-godišnji hrvatski državljanin, zajednički i dogovorno, tijekom rujna 2022. godine, a u cilju da za trgovačko društvo pribave znatnu protupravnu imovinsku korist, obvezali kako će poduzeću iz Slovenije isporučiti više stotina metara kubičnih trupaca. Poduzeće iz Slovenije u dva navrata na račun poduzeća s područja Oroslavja uplatilo je unaprijed iznos od nekoliko desetaka tisuća eura – izvijestili su iz policije.

– Kako poduzeće s područja Oroslavja nije isporučilo naručene i plaćene trupce te nisu primljena novčana sredstva vratili na račun poduzeća iz Slovenije, odnosno nisu imali namjeru izvršiti preuzete obveze prema naručitelju, oštetili su poduzeće iz Slovenije za više od 40.000 eura – dodaju iz policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 26-godišnjakinje i 29-godišnjaka i trgovačkog društva podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba