Projekt vrijedan 146.000 eura

Započinje izgradnja teniskog igrališta u Mjesnom odboru Vojnovec

Objavljeno: 07.07.2023. zagorjeinternational

Općina Lobor posvećena je razvoju sportskih terena kako bi omogućila mještanima bavljenje rekreativnim sportom u različitim sportskim aktivnostima. Upravo zato, Općina započinje s izgradnjom teniskog igrališta na području Vojnovca. Potpisivanjem ugovora ostvaren je važan korak prema ostvarenju ovog sportskog projekta.

Projekt izgradnje teniskog igrališta sufinanciran je od strane LAG-a ‘Zeleni brijegi’, a prijava za sufinanciranje također je podnesena i Upravi za sport u sklopu Ministarstva turizma i sporta. Ostala sredstva osigurana su iz proračuna općine, a ukupna vrijednost radova iznosi 146.704,95 eura. 

Projekt obuhvaća i uređenje sportskog terena u Mjesnom odboru Vojnovec, na kojem će se izgraditi tenisko igralište te na kojem je već izgrađeno dječje igralište i staza za rolanje, a ovaj cjeloviti projekt financiran je od strane Ministarstva regionalnog razvoja.

Načelnica Ljubica Jembrih istaknula je kako je Općina odlučna u svojoj namjeri osigurati adekvatne sportske terene koji će omogućiti raznolike sportske discipline i aktivnosti u svakom mjesnom odboru.

– U svakom mjesnom odboru težimo izgradnji sportskih terena koji će biti dostupni i prilagođeni svim stanovnicima. Želimo stvoriti poticajno okruženje za rekreativne aktivnosti, od nogometa i košarke do tenisa i atletike. Želimo da naši mještani imaju mogućnost baviti se sportom bez obzira na dob ili vještine – rekla je Jembrih.

Općina surađuje s relevantnim partnerima i institucijama kako bi osigurala kvalitetnu izgradnju sportskih terena pa je tako izvođač radova teniskog igrališta tvrtka ‘Kabel Mont d.o.o.’, dok je za stručni nadzor nad izgradnjom odgovorna tvrtka ‘Jaming d.o.o.’. 

Investicija je to koja će doprinijeti promociji Lobora kao mjesta koje njeguje sport, zdravlje i dobrobit svojih stanovnika, te će u konačnici unaprijediti kvalitetu života i stvoriti atraktivnu i dinamičnu lokalnu zajednicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba