Pokrenuta je istraga, a obaviješten je i državni inspektor zaštite na radu

Policija tek nakon dva dana saznala za smrt radnika u tvrtki u Svetom Ivanu Zelini 

Objavljeno: 31.05.2023. zagorjeinternational

U subotu ujutro je u teškoj nesreći u krugu tvrtke u Svetom Ivanu Zelini poginuo 57-godišnji radnik. Kako je u utorak izvijestila zagrebačka policija, nesreća se dogodila u subotu oko 7.30 sati, a policija je za sve doznala tek u ponedjeljak, 29. svibnja.

– U subotu, 27. svibnja oko 7.30 sati (saznanje 29. svibnja) Sveti Ivan Zelina, Ulica Vladimira Nazora, unutar radnih prostorija trgovačkog društva, tijekom podmazivanja lanca transportne trake su transportna kolica prikliještila 57-godišnjaka koji je preminuo na mjestu događaja uslijed zadobivenih ozljeda. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. U tijeku je utvrđivanje okolnosti događaja – napisala je policija. 

Kako piše Danica.hr, najprije se sumnjalo na prirodnu smrt, odnosno srčani udar. No, kad su u ponedjeljak stigli nalazi obdukcije, policija je obaviještena da je radnik imao teške ozljede te da je vrlo vjerojatno poginuo na radnom mjestu.

O nesreći je pokrenuta istraga kako bi se utvrdili detalji, a obaviješten je i državni inspektor zaštite na radu.

Isto tako, portalu su se javili čitatelji iz Svetog Ivana Zeline koji tvrde kako su hitna pomoć i policija još u subotu pozvani u prostor tvrtke, nakon što je radnik pronađen mrtav, zbog čega im nije jasno kako to da policija navodi da je saznanje o tragediji dobila tek u ponedjeljak.

Inače, radi se o tvrtki koja se bavi obradom drva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba