Policija poslala apel građanima oko ovakvih slučajeva

ODAKLE MU UOPĆE IDEJA? Muškarac (34) lažno prijavio požar obiteljske kuće u Modrovcu, slijedi mu kaznena prijava 

Objavljeno: 14.09.2022. VH

Policijska uprava krapinsko – zagorska izvijestila je da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘lažna uzbuna’.

Naime, sumnja se da je 34-godišnjak 11. rujna putem telefona nazvao žurnu službu te dojavio kako je u Modrovcu došlo do požara kuće. Izlaskom žurnih službi na mjesto događaja utvrđeno je kako nije došlo do požara te dojava nije istinita. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava protiv 34-godišnjeg osumnjičenika bit će dostavljena državnom odvjetništvu.

Ovakve lažne dojave pored što remete normalan rad žurnih službi mogu ugroziti druge osobe kojima je u isto vrijeme doista potrebna pomoć tih službi, stoga apeliramo na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive za pomoć hitnim službama kako ne bi ugrozili druge osobe ili njihovu sigurnost i upozoravamo ih da time čine kazneno djelo ‘lažne uzbune’ za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do tri godine – poručili su iz PU KZŽ.

Također, jučer je oko 19 sati došlo do požara suhe trave na oranici u Požarkovcu, a prema izvješču policije, nema štete i nema ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili pripadnici ZJVP Klanjec i DVD Strmec. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba