Čini se da nevoljama nikad kraja kada ste u hrvatskoj tekstilnoj industriji

NOVI UDARAC ZA VARTEKS: Kaufland raskinuo predugovor o kupoprodaji zemljišta

Objavljeno: 27.07.2022. zagorjeinternational

Iz Varteksa je stigla još jedna potvrda neizvjesnosti s kojima se suočava varaždinska modna kuća sa stoljetnom tradicijom proizvodnje. Uprava je, naime, izvijestila investicijsku zajednicu o raskidu predugovora o kupoprodaji zemljišta sklopljenog lanjskog lipnja s Kauflandom, piše Poslovni.
Kaufland je raskinuo predugovor “zbog neispunjenja njime utvrđenih uvjeta, od strane Varteksa”, stoji u priopćenju. Zapelo je, prema svemu sudeči, s rješavanjem ključnog uvjeta, a to je Ugovor o pristupu dugu. Riječ je o zemljištu u sklopu širega Varteksova kompleksa na adresi sjedišta u Varaždinu (Zagrebačka 94), lokaciji koja je atraktivna za trgovačke lance.

– Prodaja te neaktivne imovine nama puno znači jer dobivamo novac za daljnje poslovanje, za plaće i poreze. Osim toga, kao neaktivna imovina nam je zapravo teret, već sam dug za komunalnu naknadu je velik – izjavila je prije nekoliko dana sindikalna povjerenica Varteksa Božica Čiček-Mutavdžić.
O najnovijem zapletu na Facebooku se oglasio i Nenad Bakić, s 38 posto udjela pojedinačno najveći dioničar.

Vjerujući u potencijal brenda on je proteklih godina društvu “uskakao” i s pozajmicama, ali kao vjerovnik nedavno je ipak odlučio ustupiti svoju tražbinu u iznosu 42,6 milijuna kuna, i to tvrtki Meta nekretnine.

– I ovaj put, kao i svaki put prije toga, odrekao sam se zabilježbe (kao osiguranja pozajmica) i naplate ma i jedne kune, da bi se banke mogle namiriti i nešto ostati Varteksu. Meta, tvrtka koja je od mene preuzela dug, taj je uvjet morala poštovati. Sada se, izgleda, drugi vjerovnici nisu mogli dogovoriti tko će koliko poklopiti. Jako žalosno – komentirao je u svojoj objavi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter