Promicanje zdravog načina života

U Radoboju edukativnim pješačenjem djece tradicionalno obilježeni Svjetski dan nepušenja i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe opojnih droga

Objavljeno: 31.05.2022. zagorjeinternational

U Radoboju su edukativnim pješačenjem, tradicionalno obilježeni Svjetski dan nepušenja i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama.

-Održalo se edukativno pješačenje djece s područja županije, iz centra Radoboja do Planinarskog doma Radoboj te kružnom stazom po Strahinjčici. Okupljanje sudionika započelo je u 8 sati ispred Muzeja Radboa i Centra za prirodu Zagorje. Pješačenje je trajalo ukupno oko tri sata, a uz stručno vodstvo, za sudionike je bio  organiziran i stručni program kod novouređenog planinarskog doma u Radoboju – rekli su iz Općine Radoboj.

Organizatori su Krapinsko-zagorska županija i Županijsko povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga uz suradnike Općinu Radoboj, Zavod za javno zdravstvo KZŽ, Hrvatsku gorsku službu spašavanja, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ Zagorje zeleno, Stanicu planinarskih vodiča Zagorje, Planinarsko društvo “Radoboj”, Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, Policijsku upravu krapinsko-zagorsku, Zavod za hitnu medicinu KZŽ i Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije. Pješačenjem se nastoji promicati zdrave stilove života kao jednog od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih.

Foto: Općina Radoboj

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba