VARAŽDINSKE TOPLICE: Prikupljeno 393 uzoraka vina različitih sorti za izložbu “Zlatna kapljica 2022”

Ocjenjivanje će se održati 29. i 30. travnja, a osim kvalitetnih vina domaćih vinara, pristigli i uzorci izvana što izložbi daje međunarodni karakter

Objavljeno: 27.04.2022. zagorjeinternational

U Varaždinskim Toplicama održat će se “Zlatna kapljica 2022”, izložba vina sedam vinogradarskih udruga. Domaćin ovog događaja će biti udruga “Sveti Martin” Varaždinske Toplice, a od ostalih udruga, sudjelovat će udruge “Mejaši” Ljubeščica, “Grozdek” Sveti Ilija, “Viv-Ber” Beretinec, “Pinta” Novi Marof, “Jalžabet” Jalžabet i “Varaždinbreg” Gornji Kneginec.

Ovaj događaj ujedno je i prilika svim vinarima i vinogradarima da prezentiraju svoja vina i da pokažu kvalitetu vina središnje bregovite Hrvatske smještene u zagrljaju gorja i pitomih brežuljaka u sjeverozapadnom kontinentalnom dijelu Hrvatske, poručili su organizatori. 

Uzorci su se zaprimali 23. i 24. travnja za sve one koji nisu članovi neke od udruga te za članove udruge “Sveti Martin” Varaždinske Toplice, dok su ostale udruge imale zakazane termine. Prikupljeno je 393 uzoraka u dva dana, a najveći broj uzoraka vina pristigao je od članova udruga koje sudjeluju na ovoj izložbi. Također, pristigli su i uzorci vinogradara i vinara koji nisu članovi udruga, a na ocjenjivanje su prijavljeni i uzorci van granica Lijepe naše, što ovoj izložbi daje međunarodni karakter.  

Samo ocjenjivanje vina će biti 29. i 30. travnja, a završna svečanost podjele diploma za ocijenjena vina i degustacija za sve ljubitelje dobre kapljice održat će se 14. svibnja u 16 sati u prostoru i na terasi caffe bara i pizzerije “Bernarda” u Varaždinskim Toplicama. 

Za sve dodatne informacije na raspolaganju stoji predsjednik Udruge vinogradara i voćara “Sveti Martin” Varaždinske Toplice, Josip Posavec (098/852-996). 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba