POŽARI SE GOMILAJU IZ DANA U DAN:

Spaljivali travu i granje pa zapalili i zemljišta svojih susjeda, u Gornjoj Šemnici vatra progutala dio karamboliranog kombija

Objavljeno: 22.03.2022.

Na području Krapinsko – zagorske županije, u ponedjeljak su evidentirana tri požara suhe trave i niskog raslinja, ali i jedan požar na prometnom sredstvu.

U Gornjoj Šemnici, oko 13.30 sati izbio je požar karamboliranog kombi vozila koje se nalazilo u radionici poduzeća, a do požara je došlo uslijed kvara na električnim instalacijama u predjelu motora uslijed čega je vozilo većim dijelom izgorjelo, a došlo je i do začađenja stropa radionice. Nema ozlijeđenih osoba i nastala je šteta od nekoliko tisuća kuna, a požar je ugašen od strane pripadnika DVD Gornja Šemnica i JVP Krapina.

U Tomaševcu je došlo do požara zbog nekontroliranog spaljivanja suhe trave i granja od strane 55-godišnjakinje. Spaljivanje je vršila u svom dvorištu, međutim, vatra se proširila i na zemljište niskog raslinja i trave njenog susjeda, a nagorio je i drveni objekt. Nema ozlijeđenih osoba, niti štete, a požar su ugasili pripadnici DVD Klanjec i Lučelnica te JVP Zabok i Klanjec. Protiv 55-godišnjakinje podnijet će se prijava zbog počinjenog prekršaja.

U Velikom je Trgovišću, pak 64-godišnjak, na svom posjedu spaljivao suho granje, odakle se uslijed vjetra vatra proširila na suhu travu i nisko raslinje. Ozlijeđenih, kao ni štete nema, a požar su ugasili pripadnici DVD Veliko Trgovišće i JVP Zabok. Protiv 64-godišnjaka podnijet će se prijava zbog počinjenog prekršaja.

Ništa drugačije nije se desilo u Putkovcu, kada je 65-godišnji hrvatski državljanin na svom zapuštenom poljoprivrednom zemljištu spaljivao suhu travu i nisko raslinje, te se vatra proširila na susjedno zemljište niskog raslinja i trave. Nema ozlijeđenih osoba i nema štete. Požar su ugasili pripadnici DVD Đurmanec, a protiv 65-godišnjaka, također će se podnijeti prijava zbog počinjenog prekršaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba