Prijave moguće do 15. travnja

HUM NA SUTLI: Otvorene prijave za dodjelu književne nagrade “Rikard Jorgovanić”

Objavljeno: 15.03.2022. zagorjeinternational

Hrvatskozagorsko književno društvo je u suradnji s općinom Hum na Sutli objavilo javni poziv za prikupljanje prijedloga za dodjelu književne nagrade “Rikard Jorgovanić”.

Prijedlog za nagradu mogu dostaviti autori, nakladnici, ustanove, građani i članovi Povjerenstva, a za nju mogu konkurirati sve vrste književnih djela autora koji su porijeklom iz Hrvatskoga zagorja, autora koji žive i stvaraju na području Hrvatskoga zagorja, autora koji svojim radom daju izniman doprinos u promoviranju književnih vrijednosti Hrvatskoga zagorja ili autora koji u svojim djelima promoviraju i druge vrijednosti Hrvatskoga zagorja, stoji na stranicama Općine. 

U konkurenciju ulaze ona djela koja nisu nagrađena nekom književnom nagradom, a za nagradu se mogu prijaviti autori, odnosno izdavači djela objavljenih kod hrvatskih nakladnika tijekom razdoblja od 1. travnja 2021. godine do 1. travnja 2022. godine.

Glavna nagrada se sastoji od Povelje i novčanog iznosa i ne može biti podijeljena na više autora ili dijela, kao ni uskraćena. 

O izboru nagrađenog odlučuje Povjerenstvo koje obavještava Upravni odbor HZKD-a i općinskog načelnika Općine Hum na Sutli.

Prijave se mogu dostaviti na adresu Narodne knjižnice Hum na Sutli, Hum na Sutli 175 najkasnije do 15. travnja, a više informacija možete pronaći na službenim stranicama Općine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba