Tijekom vikenda policija na zagorskim cestama zabilježila šest prometnih nesreća i 129 prekršaja

Nesreće u Donjoj Šemnici i Repovcu izazvali vozači s 2,91, odnosno 2,33 promila alkohola u krvi

Objavljeno: 14.02.2022. zagorjeinternational

Policija je na zagorskim prometnicama tijekom vikenda zabilježila šest prometnih nesreća, od kojih su tri bile s ozlijeđenim osobama, a tri s materijalnom štetom. Najteža se dogodila u nedjelju u Mariji Bistrici, gdje je 22-godišnjakinja autom udarila 67-godišnjakinju na zebri i teško je ozlijedila, dok su u druge dvije nesreće osobe lakše ozlijeđene, no izazvali su ih vozači pod utjecajem alkohola. U petak se oko 23.30 sati u Donjoj Šemnici dogodila prometna nesreća koju je izazvao 51-godišnjak, koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,91 promila te je sletio vozilom van kolnika i udario u metalni stup i stepenište. Pritom je zadobio lakše tjelesne ozljede te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Zabok,  gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Dan kasnije se u Repovcu oko 17 sati dogodila prometna nesreća do koje je došlo jer se 66-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,33 promila, kretao preblizu desnom ruba kolnika, uslijed čega je sletio van ruba kolnika gdje je udario u betonski most te se prevrnuo vozilom na bok. Vozilom hitne medicinske pomoći 66-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozlijede te je zadržan na daljnjem liječenju. Protiv obojice vozača biti će podneseni optužni prijedlozi nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nesreće s materijalnom štetom su se dogodile u Konjščini, zbog nepropisnog skretanja, u Zlataru uslijed nepropisne vožnje unatrag i u Velikoj Vesi, zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika.

Policija je i ovog vikenda provodila pojačani nadzor u prometu, pri čemu je utvrdila ukupno 129 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 45 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 46 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,91 promila utvrđena je kod vozača u Gornjoj Šemnici, a najveća brzina kretanja vozila od 193 km/h na A2 kod Zaboka, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba