Na inicijativu SDP-ovih vijećnika, Foruma mladih i Foruma žena SDP-a

Krapinsko – zagorska županija će omogućiti besplatne uloške u svim županijskim srednjim školama

Objavljeno: 12.11.2021. zagorjeinternational

U prostorijama SDP-a u Zaboku održana je konferencija za medije na temu menstrualnog siromaštva. Tom je prigodom potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Hrvoje Novak iznio rezultate istraživanja riječke Udruge “Pariter”, koje je pokazalo da trećina žena mora štedjeti da bi si priuštila uloške, 10 posto ih nema sredstava da kupi dovoljan broj uložaka tijekom menstrualnog ciklusa, a 10 posto si ih uopće ne može priuštiti, izvještava Radio Stubica.  

S obzirom na te poražavajuće podatke, Forum mladih KZŽ uputio je prijedlog Županijskoj organizaciji SDP-a, Klubu vijećnika u Županijskoj skupštini, predsjedništvu SDP-a i županu Željku Kolaru o uvođenju besplatnih uložaka u srednje škole.

Marija Jagečić, potpredsjednica Foruma mladih SDP-a KZŽ, rekla je da je cilj akcije u sve toalete u zagorskim srednjim školama postaviti dispenzere kako bi djevojke u svakom trenutku imale dostupne besplatne uloške za korištenje, bez obzira na imovinsko stanje.

Zahvalila je i Županiji koja će financirati besplatne uloške za sve srednje škole te će sufinancirati uloške za osnovne škole, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Također, Jagečić je pozvala i Vladu Republike Hrvatske da u cijeloj RH uvede besplatne uloške. Predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić dodao je kako je županijska organizacija SDP-a ponosna što je od 12 vijećnika SDP-a u Skupštini KZŽ, njih sedmero mlađe od 30 godina te da su ovaj prijedlog zajednički inicirali upravo ti vijećnici, Forum mladih i Forum žena SDP-a KZŽ, predvođen Sandrom Turković, koja je također prisustvovala press konferenciji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba