Nakon tužne vijesti da je preminula rodilja priključena na ECMO uređaj, nažalost, stigla je još jedna

STRAŠNA TRAGEDIJA: U Klinici za infektivne bolesti umrla beba stara 23 dana

Objavljeno: 02.11.2021. AB

Tragična vijest objavljena je iz Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević”, da je u subotu preminulo dijete staro samo 23 dana.

– Dana 30.10., u Klinici za infektivne bolesti “Dr.Fran Mihaljević“, preminulo je dijete staro 23 dana.
Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku – priopćili su iz Klinike.

Kako neslužbeno doznaje 24 sata, dijete je bilo pozitivno na COVID, no bolnica istražuje uzrok smrti. Pišu kako su roditelji pred Kliniku došli tri sata ranije te su s bebom čekali oko sat vremena kako bi došli na red. Čekali su u toplom automobilu. Tad je odjednom dijete prestalo disati. Liječnici su bebu počeli reanimirati na parkiralištu. Bebu su nakon kratkotrajne reanimacije na parkiralištu uveli u bolnicu, gdje su se liječnici nastavili boriti za njezin život gotovo dva sata. Nažalost, neuspješno. 

U Klinici je inače u utorak ujutro preminula i rodilja koja je bila priključena na ECMO uređaj.

– Sve okolnosti navedene smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzroku smrti od strane Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević – kažu iz Ministarstva, piše Dnevnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba