Problemi zbog europske blokade financijskih investicija iz Kine

Zgrada Toplice Hotela je na prodaju, ali kineski vlasnici istovremeno traže partnera za zajedničko ulaganje

Objavljeno: 21.10.2021. zagorjeinternational

Zgrada Toplice Hotela u Krapinskim Toplicama je na prodaju, ali kineski vlasnici istovremeno traže partnera za zajedničko ulaganje.
Mario Rendulić iz tvrtke “CSEBA Development“ koja je partnerski, manjinski vlasnik kineske tvrtke “Spring Spa Hotel“, osnovane u Hrvatskoj, za portal Ni Zagorje Malo rekao je kako Kinezi daju prednost ulaganju pred prodajom, no zbog europske blokade financijskih investicija iz Kine, bilo kakvi platni radovi trenutno su onemogućeni.

– Svaka radnja se treba platiti, a opće je poznato da kada kineska tvrtka pošalje investicijski novac, transakcija se blokira i ne dođe u hrvatsku tvrtku – pojasnio je Rendulić za spomenuti portal.
Oglas za prodaju hotelske zgrade, koji, između ostaloga, sadrži i fotografiju idejnog rješenja novog projekta, još je u rujnu objavila tvrtka “Colliers“, no prodajna cijena nije navedena, već su iz tvrtke pozvali na dostavu pisma namjere. Iako je rok bio 28. rujna, oglas je i dalje na njihovim internetskim stranicama.
Prema nekim saznanjima, niti jedna od pristiglih ponuda financijski nije zadovoljila, a neki su čak nudili i manje od milijun eura za hotel kojeg su Kinezi platili 4,3 milijuna eura. Rendulić je pojasnio kako Kinezi nisu odustali od projekta rušenja starog hotela i izgradnje novog te da im je ta investicija i dalje zanimljiva, a prodajni oglas stavljen je u svrhu ispitivanja tržišta.
Prodaja nije jedino rješenje, a trenutno se razmišlja i o partnerstvu, na način da kineski vlasnici nekome ustupe razvoj projekta. Pregovori s potencijalnim partnerima već su u tijeku, tvrdi Rendulić.
Inače, u staroj zgradi hotela radi jedan kafić lokalnog ugostitelja, kojem su prostor iznajmili vlasnici hotela.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba