U Varaždinu održan sastanak ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataše Tramišak s petoricom župana sjeverne Hrvatske

USKORO POTPIS RAZVOJNOG SPORAZUMA: “Realizacija ovih projekata doprinijet će razvoju gospodarstva, omogućit će kvalitetnija radna mjesta i nova zapošljavanja”

Objavljeno: 27.08.2021. zagorjeinternational

U Varaždinu je održan sastanak pet župana sjeverozapadne Hrvatske, kojemu je nazočila i Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i EU fondova. Tijekom sastanka ministrica je razgovarala sa županima Krapinsko – zagorske, Koprivničko-križevačke Bjelovarsko – bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije, a cilj je bio definirati zajedničke prioritete te projekte koji su od značajne važnosti za daljnji razvoj pet sjeverozapadnih županija.

Jedan od prioriteta Vlade


Ministrica Tramišak je tijekom svog uvodnog govora rekla kako je ravnomjeran regionalni razvoj jedan od prioriteta Vlade RH te da se raduje potpisu Razvojnog sporazuma koji će pomoći daljnjem razvoju i napretku županija i njihovog stanovništva.

– Vi kao župani definirali ste prioritete razvoja, kako na nacionalnoj, tako i na regionalnoj razini i utvrdili smo načine suradnje i moguće izvore financiranja projekata za koje ćete se vi, u suradnji s Vladom RH zalagati i realizirati, a koji će biti u službi daljnjeg razvoja gospodarstva. Jasni pokazatelji uspješnosti koje ste naveli u svojim projektima omogućit će napredak i veću povezanost vašeg stanovništva s ostalim dijelovima Hrvatske, a ovaj razvoj financirat će se i sredstvima Europske unije – rekla je ministrica Tramišak.


Podsjetila je kako je Razvojni sporazum jedan od važnih alata pametnijeg programiranja politika regionalnog razvoja te nakon nekoliko mjeseci u kojima je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji sa županijama intenzivno radilo na potpisu takvog sporazuma, polako dolazi svome kraju te će se u vremenu koje je pred nama Razvojni sporazum potpisati.

Važnost Sporazuma


Među istaknutim prioritetima za sjever Hrvatske su cestovna i željeznička infrastruktura, zdravstveni sektor i ulaganja u znanost i obrazovanje te kulturu i turizam.

– Realizacija ovih projekata doprinijet će razvoju gospodarstva, omogućit će kvalitetnija radna mjesta i nova zapošljavanja, svi rezultati koji budu vidljivi u razdoblju koje je pred nama svjedočit će važnosti ovog Razvojnog sporazuma – zaključila je ministrica.

Tijekom sastanka, svih pet župana sjeverozapadne Hrvatske iznijelo je svoje stavove o dosadašnjem radu i prijedloge projekata koji će biti uključeni u Razvojni sporazum.

Nakon održanog sastanka, ministrica Tramišak, u pratnji župana obišla je Špancirfest.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba