Krapinsko - zagorski župan Željko Kolar na obilježavanju Dana branitelja Općine Jarmina

ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU: “U Vukovarsko – srijemskoj županiji se 90-ih branila čitava Hrvatska, došao sam iskazati duboko poštovanje onima koji su ovdje dali svoj život za Domovinu”

Objavljeno: 03.07.2021. zagorjeinternational

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, u subotu je prisustvovao obilježavanju Dana branitelja općine Jarmina u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Obilježavanju je prisustvovala i Gradska limena glazba iz Donje Stubice koja je osnovana davne 1891. godine, a uz Kuburašku udrugu “Gromovi Zagorja“ održan je mimohod prema Spomen obilježju gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće. Sveta misa održat će se u crkvi Svetog Vendelina Opata.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar rekao je da u Jarmini ima puno ljudi koji potječu iz Zagorja, te da zagorski branitelji i branitelji iz Jarmine imaju sjajnu suradnju.

– Jedan dobar dio njih poznajem još od 1991. godine kada sam i sam bio hrvatski branitelj. Prije nešto malo više od godinu dana, bio sam ovdje kada smo gledali kako pomoći oko uređenja Braniteljskog doma i dogovarali da napravimo Dan kajkavskih popevki u novoobnovljenom Društvenom domu, međutim pojavila se korona koja je to nažalost odgodila, no napravit ćemo to, ako ne u jesen ove godine, onda sljedeće sigurno. Nisam mogao odbiti poziv branitelja da na njihov dan dođem u Jarminu. Zajedno u ratu, zajedno u miru. U Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Vukovaru  90-ih godina, branila se čitava Hrvatska. Danas sam došao iskazati svoje duboko poštovanje osmorici pripadnika satnije iz Jarmine koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Imamo i sedam civilnih žrtava, a mi, Zagorci smo dali doprinos u Domovinskom radu, 11.500 zagorskih branitelja, bilo je na svim ratištima u Republici Hrvatskoj, u svim postrojbama Hrvatske vojske i policije, a ne smijemo zaboraviti da je prvi hrvatski predsjednik, tadašnji vrhovni zapovjednik Oružanih snaga iz našeg Velikog Trgovišća – poručio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba